3 supe creme rapide și sănătoase

3 supe creme rapide și sănătoase

Cauți un mod rapid de a găti o cină gustoasă? Am pregătit 3 supe creme rapide și sănătoase pe care le poate prepara oricine cu doar câteva ingrediente.

Supe creme rapide, gustoase și sănătoase.

Prima pe listă se află supa cremă de ciuperci champignon pe care eu, personal, o ador în orice anotimp. Ciupercile sunt sățioase, bogate în nutrienți esențiali pentru organism și gustoase. Deși ciupercile nu sunt per se legume, noi le încadrăm în această categorie pe cele comestibile. Ciupercile aparțin, de fapt, regnului fungi din care care face parte și drojdia sau mucegaiul.

Totuși, ciuperci așa cum le consumăm noi, sunt gustoase și oferă mâncărurilor o aromă aparte. Rețeta de mai jos se poate prepara și cu ulei de trufe pentru cine are acasă. Gustul uleiului de trufe se amestecă foarte bine cu ciupercile champignon.

Supă cremă de ciuperci champignon
Print Recipe
5 from 1 vote

Supă cremă de ciuperci champignon

Supele creme sunt printre cele mai ușoare rețete pe care le poate prepara oricine. N-ai cum să dai greș, e nevoie de doar câteva ingrediente și puțină îndemânare.
Prep Time15 minutes
Cook Time30 minutes
0 minutes
Total Time45 minutes
Course: Soup
Cuisine: Mediterranean
Keyword: Legume, Supă, Supă cremă
Servings: 4 porții
Calories: 98kcal
Author: Bucătărela
Cost: 30 lei

Equipment

  • 1 Oală medie pentru fiert legume
  • 1 Blender vertical

Ingredients

  • 600 ml apă sau stock de legume
  • 500 grame ciuperci champignon
  • 50 grame țelină
  • 1 ceapă de apă
  • 4 cartofi albi
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 50 ml smântână lichidă din cocos
  • sare și piper după gust

Instructions

  • Începem prin a curăța foarte bine legumele. În această rețetă vom folosi și codițele de la ciuperci, nimic nu se aruncă.
  • Tocăm ceapa mărunt și o punem la călit în uleiul de măsline până aceasta devine translucidă. Putem adăuga și puțină sare peste ceapă.
  • Între timp tăiem ciupercile felii subțiri și le călim și pe acestea pentru 5 minute. Ciupercile își vor lăsa o zeamă.
  • Adăgăm și cartofii tăiați cuburi împreună cu țelina și apa, apoi lăsăm să fiarbă pentru 20-25 minute pănă ce cartofii sunt complet fierți.
  • Oprim focul și începem să pasăm legumele cu blenderul vertical.
  • La final adăugăm smântâna lichidă, sarea și piperul după gust, omogenizăm și servim.
  • Poftă să fie!

Notes

După preferințe se poate garnisi cu pătrunjel, parmezan sau fulgi de chilli. 

O altă supă pe care o prefer oricând pentru rapiditatea și simplitatea cu care se prepară este această supă cremă de cartofi albi. Cartofii ne sunt la îndemână pe toată perioada anului și nu există mofturiși când vine vorba de o rețetă cu cartofi albi.

Supă cremă de cartofi
Print Recipe
5 from 1 vote

Supă cremă de cartofi

Cartofii sunt printre cele mai consumate legume în bucătăriile din întreaga lume. Există, poate, mii de rețete care conțin această legumă. Rețeta aceasta de supă cremă de cartofi se prepară foarte ușor, cu un cost mic.
Prep Time10 minutes
Cook Time30 minutes
0 minutes
Total Time40 minutes
Course: Soup
Cuisine: Mediterranean
Keyword: Cartofi, Supă, Supă cremă
Servings: 4 porții
Calories: 187kcal
Author: Bucătărela
Cost: 15 lei

Equipment

  • 1 Oală medie
  • 1 Blender vertical

Ingredients

  • 500 gr cartofi
  • 900 ml apă sau stock de legume
  • 1 ceapă albă
  • 50 gr unt 82% grăsime
  • 50 ml smântână lichidă din cocos
  • sare și piper după gust
  • ½ linguriță cimbru uscat

Instructions

  • Curăță cartofii și taie-i cuburi mici.
  • Într-o oală medie topește untul, apoi adaugă ceapa tocată mărunt până aceasta devine translucidă. Presară și un pic de sare și piper.
  • Adaugă cartofii și amestecă 5 minute ca aceștia să se rumenească la suprafață.
  • Adaugă apa sau stock-ul de legume. și fierbe 20-25 minute la foc mediu sau până cartofii sunt suficienți de moi.
  • Se oprește focul și se folosește blenderul vertical pentru a pasa cartofii.
  • La final se adaugă smântâna lichidă din cocos și se omogenizează.
  • Se servește caldă, simplă, cu crutoane sau grisine, după preferințe.

Notes

Supa cremă de cartofi este una dintre cele mai ușoare și delicioase rețete. În general, supele creme sunt o alegere excelentă pentru un preparat rapid, hrănitor și delicios. 

Tot din categoria supe creme rapide și sănătoase face parte și această rețetă de toamna cu cartofi dulci. Cartofii dulci îi asemăn adesea cu dovleacul plăcintar ca textură și gust. Sunt generoși în vitamine și au gust dulce, diferit de majoritatea legumelor.

Supă cremă de cartofi dulci
Print Recipe
5 from 3 votes

Supă cremă de cartofi dulci

Supele creme sunt cele mai accesibile rețete de preparat în orice moment al zilei. Acestea sunt delicoase . hrănitoare și ușor de făcut. Supa cremă de cartofi dulci este perfectă pentru zilele de toamnă și se poate servi ca atare sau cu crutoane.
Prep Time10 minutes
Cook Time40 minutes
0 minutes
Total Time50 minutes
Course: Soup
Cuisine: Mediterranean
Keyword: Cartofi dulci, La cuptor, Legume, Supă, Supă cremă
Servings: 4 porții
Calories: 193kcal
Author: Bucătărela
Cost: 25 lei

Equipment

  • 1 Oală
  • 1 Tavă de copt
  • 1 Blender vertical

Ingredients

  • 6 cartofi dulci
  • 1 ceapă roșie de apă
  • 2 căței de usturoi
  • 50 gr unt grăsime 82%
  • 500 ml apă
  • 50 ml lapte de cocos
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin

Condimente

  • ½ linguriță oregano
  • ½ linguriță piper
  • ½ linguriță sare

Instructions

  • Se curăță cartofii, se spală sub un jet de apă și se taie cuburi.
  • În tava de copt se așază cartofii, se condimentează cu oregano, sare și piper. Se adaugă și uleiul de măsline și se amestecă astfel încât condimentele și ulei să se întindă uniform.
  • Se bagă tava la cuptor pentru 30 minute la 200°C.
  • Într-o oală se călește în unt ceapa tocată mărunt împreună cu usturoiul și puțină sare până ceapa devine translucidă, apoi se adaugă apa, cartofii scoși din cuptor și se mai fierbe pentru 5 minute.
  • Se oprește focul.
  • Cu blenderul vertical se mixează supa până devine cremă, iar la final se adaugă și laptele de cocos.
  • Se mai asezonează după gust cu sare și piper.
  • Se servește cu crutoane sau ca atare.

Notes

Cartofii dulci sunt foarte apreciați pentru gustul dulce pe care îl dă mâncărurilor. Se folosesc în supe, copți și în plăcinte sărate și sunt adesea asemănați cu dovleacul. 
Pentru cei mai îndrăzneți, supa cremă de cartofi dulci se poate servi cu fulgi de chilli pentru o notă picantă. 

Sezonul rece e anotimpul perfect pentru a scoate din tolbă rețetele de supe creme, ciorbe și băuturi calde. Plăcerea unui bol cald de supă sau unui pahar de vin fiert e de neînlocuit când avem de a face cu temperaturi scăzute. Tu cum faci față anotimupurilor reci?

Și nu uita!

Dacă ai preparat aceaste rețete și te-ai bucurat de ele, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating