3 supe creme rapide și sănătoase
Cauți un mod rapid de a găti o cină gustoasă? Am pregătit 3 supe creme rapide și sănătoase pe care le poate prepara oricine cu doar câteva ingrediente.
Supe creme rapide, gustoase și sănătoase.
Prima pe listă se află supa cremă de ciuperci champignon pe care eu, personal, o ador în orice anotimp. Ciupercile sunt sățioase, bogate în nutrienți esențiali pentru organism și gustoase. Deși ciupercile nu sunt per se legume, noi le încadrăm în această categorie pe cele comestibile. Ciupercile aparțin, de fapt, regnului fungi din care care face parte și drojdia sau mucegaiul.
Totuși, ciuperci așa cum le consumăm noi, sunt gustoase și oferă mâncărurilor o aromă aparte. Rețeta de mai jos se poate prepara și cu ulei de trufe pentru cine are acasă. Gustul uleiului de trufe se amestecă foarte bine cu ciupercile champignon.
Supă cremă de ciuperci champignon
Equipment
- 1 Oală medie pentru fiert legume
- 1 Blender vertical
Ingredients
- 600 ml apă sau stock de legume
- 500 grame ciuperci champignon
- 50 grame țelină
- 1 ceapă de apă
- 4 cartofi albi
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 50 ml smântână lichidă din cocos
- sare și piper după gust
Instructions
- Începem prin a curăța foarte bine legumele. În această rețetă vom folosi și codițele de la ciuperci, nimic nu se aruncă.
- Tocăm ceapa mărunt și o punem la călit în uleiul de măsline până aceasta devine translucidă. Putem adăuga și puțină sare peste ceapă.
- Între timp tăiem ciupercile felii subțiri și le călim și pe acestea pentru 5 minute. Ciupercile își vor lăsa o zeamă.
- Adăgăm și cartofii tăiați cuburi împreună cu țelina și apa, apoi lăsăm să fiarbă pentru 20-25 minute pănă ce cartofii sunt complet fierți.
- Oprim focul și începem să pasăm legumele cu blenderul vertical.
- La final adăugăm smântâna lichidă, sarea și piperul după gust, omogenizăm și servim.
- Poftă să fie!
Notes
O altă supă pe care o prefer oricând pentru rapiditatea și simplitatea cu care se prepară este această supă cremă de cartofi albi. Cartofii ne sunt la îndemână pe toată perioada anului și nu există mofturiși când vine vorba de o rețetă cu cartofi albi.
Supă cremă de cartofi
Equipment
- 1 Oală medie
- 1 Blender vertical
Ingredients
- 500 gr cartofi
- 900 ml apă sau stock de legume
- 1 ceapă albă
- 50 gr unt 82% grăsime
- 50 ml smântână lichidă din cocos
- sare și piper după gust
- ½ linguriță cimbru uscat
Instructions
- Curăță cartofii și taie-i cuburi mici.
- Într-o oală medie topește untul, apoi adaugă ceapa tocată mărunt până aceasta devine translucidă. Presară și un pic de sare și piper.
- Adaugă cartofii și amestecă 5 minute ca aceștia să se rumenească la suprafață.
- Adaugă apa sau stock-ul de legume. și fierbe 20-25 minute la foc mediu sau până cartofii sunt suficienți de moi.
- Se oprește focul și se folosește blenderul vertical pentru a pasa cartofii.
- La final se adaugă smântâna lichidă din cocos și se omogenizează.
- Se servește caldă, simplă, cu crutoane sau grisine, după preferințe.
Notes
Tot din categoria supe creme rapide și sănătoase face parte și această rețetă de toamna cu cartofi dulci. Cartofii dulci îi asemăn adesea cu dovleacul plăcintar ca textură și gust. Sunt generoși în vitamine și au gust dulce, diferit de majoritatea legumelor.
Supă cremă de cartofi dulci
Equipment
- 1 Oală
- 1 Tavă de copt
- 1 Blender vertical
Ingredients
- 6 cartofi dulci
- 1 ceapă roșie de apă
- 2 căței de usturoi
- 50 gr unt grăsime 82%
- 500 ml apă
- 50 ml lapte de cocos
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
Condimente
- ½ linguriță oregano
- ½ linguriță piper
- ½ linguriță sare
Instructions
- Se curăță cartofii, se spală sub un jet de apă și se taie cuburi.
- În tava de copt se așază cartofii, se condimentează cu oregano, sare și piper. Se adaugă și uleiul de măsline și se amestecă astfel încât condimentele și ulei să se întindă uniform.
- Se bagă tava la cuptor pentru 30 minute la 200°C.
- Într-o oală se călește în unt ceapa tocată mărunt împreună cu usturoiul și puțină sare până ceapa devine translucidă, apoi se adaugă apa, cartofii scoși din cuptor și se mai fierbe pentru 5 minute.
- Se oprește focul.
- Cu blenderul vertical se mixează supa până devine cremă, iar la final se adaugă și laptele de cocos.
- Se mai asezonează după gust cu sare și piper.
- Se servește cu crutoane sau ca atare.
Notes
Sezonul rece e anotimpul perfect pentru a scoate din tolbă rețetele de supe creme, ciorbe și băuturi calde. Plăcerea unui bol cald de supă sau unui pahar de vin fiert e de neînlocuit când avem de a face cu temperaturi scăzute. Tu cum faci față anotimupurilor reci?
Și nu uita!
Dacă ai preparat aceaste rețete și te-ai bucurat de ele, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!