5 rețete rapide pentru o cină delicioasă

5 rețete rapide pentru o cină delicioasă

Cauti idei de rețete rapide pentru cină? Cu toți avem acel moment lispit de inspiratie și avem nevoie de ajutor cu idei creative. Prepararea unei cine delicioase, rapide și pe gustul tuturor este, câteodată, provocarea oricărui bucătar.

Mai jos am pregătit 5 rețete rapide, ușor de preparat și pe gustul tuturor membrilor din familie.

1. Ciocănele de pui la cuptor cu legume

Într-o singură tavă vei fi gata cu o cină completă în mai puțin de 45 minute cu totul. Ciocănelele de pui sunt delicioase, sățioase, iar legumele vor completa perfect masa.

În general, ador să gătesc o tavă cu carne și legume pentru că sunt rețete simple, ușoare și hrănitoare.

Ciocănele de pui la cuptor cu legume

Ciocănele de pui la cuptor cu legume

Bucătărela
Fragede, suculente și delicioase, ciocănelele de pui sunt perfecte pentru a fi servite la cină cu legume coapte.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
0 minutes
Total Time 1 hour
Course Main Course
Cuisine Mediterranean
Servings 4 porții
Calories 326 kcal

Equipment

  • 1 Tavă

Ingredients
  

  • 8 ciocănele de pui
  • 100 ml apă
  • 50 ml vin alb sec
  • 4 cartofi medii
  • 2 ardei kapia
  • 1 dovlecel
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare și piper după gust

Instructions
 

  • Curăță ciocănelele și așază-le în tavă.
  • Curăță legumele și taie-le bucăți mici, apoi pune-le în tavă lângă ciocănele.
  • Pune vinul și apa în tavă și presară uleiul de măsline, sarea și piperul peste tot.
  • Acoperă tava cu o folie de aluminium și bagă la cuptorul preîncălzit pentru 45 minute la 190°.
  • După 30 minute îndepărtează folia de aluminium și mai lasă încă 15 minute să se rumenească.
  • Servește! Poftă să fie!
Keyword Cină, Legume coapte, Mâncare cu carne, Rețete cu carne

2. Salată de quinoa și legume

Salatele sunt perfecte în zilele când vrei să gătești o cină ușoară, dar sățioasă și hrănitoare. Quinoa este un aliment bogat în proteine și fibre, ceea ce îl face un super aliment. În salate aduce o complexitate de nutrienți. Dacă vrei să afli cum se prepară corect quinoa, am scris chiar aici despre asta.

Salată cu quinoa și legume

Salată cu quinoa și legume

Bucătărela
În zilele însorite de primăvară, salatele sunt cele mai potrivite pentru a te alinia cu natura. Această salată cu quinoa și legume este un prilej bun de a-ți aduna familia la masă la umbra unui copac care a prins viață.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 10 minutes
0 minutes
Total Time 40 minutes
Course Salad
Cuisine Mediterranean
Servings 4 porții
Calories 263 kcal

Equipment

  • 1 Bol de salată

Ingredients
  

  • 120 grame quinoa
  • 150 grame roșii cherry
  • 1 broccoli
  • 2 ardei gras galben
  • 2 morcov
  • 2 cepe roșii
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare și piper după gust

Instructions
 

Quinoa

  • Începem prepararea salatei prin a fierbe quinoa. Spală bine printr-o sită semințele de quinoa și pune-le într-o oală cu 240 ml de apă și un vârf de sare. Fierbe până ce semințele absorb toată apa, apoi oprește focul.

Broccoli

  • Pune o oală cu 1 litru de apă la fiert. Curăță și taie broccoliul în bucăți mici și adaugă-le când apa dă în clocot. Scufundă pentru 2 minute, apoi scoate broccoliul și pune-l într-un castron cu apă rece și gheață pentru a opri procesul de gătire. În acest mod, broccoliul își va păstra mare parte din nutrienți.

Salata de quinoa cu legume

  • Într-un bol de salată adaugă quinoa, broccoliul și restul de legume curățate și mărunțite. Adaugă și uleiul de măsline cu sarea și piperul și amestecă bine.
  • Savurează! Opțional poți adăuga un dressing preferat.
Keyword Alimentație sănătoasă, Salată, Vegan, Vegetarian

3. Paste Quattro Formaggi

Dacă ești un iubitor de paste, această rețetă este perfectă și pentru o cină romantică la care să asezonezi un vin alb de calitate. Dar nu numai. Și copii se declară de multe ori iubitori de paste, așa că sigur trebuie să încerci această rețetă. Mai ales că este gata în 20 minute.

Paste quattro formaggi - paste cu sos alb

Paste Quattro Formaggi

Pastele cu sos alb quattro formaggi sunt printre preferatele casei. Au o textură fină și o savoare aparte dată de mixul de brânzeturi.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
0 minutes
Total Time 20 minutes
Course Main Course
Cuisine Italian
Servings 2 porții
Calories 593 kcal

Equipment

  • 1 Oală medie
  • 1 Oală mică

Ingredients
  

  • 250 grame spaghetti sau penne
  • 200 ml smântână lichidă 20% grăsime
  • 50 grame unt 82%
  • 100 grame gorgonzola
  • 125 grame mozzarella
  • 50 grame parmezan ras
  • sare și piper după gust

Instructions
 

  • Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se recomandă respectarea extactă a timpului de fierbere pentru a obține paste aldente, perfecte.
  • Pentru sos pregătim o oală mică. Punem toate ingredientele, untul, smântâna, mozzarella, gorgonzola și parmezanul în oală pe foc mic. Amestecăm continuu până ce s-au topit toate brânzeturile și avem un sos omogen, ușor lipicios.
  • Adăgăm și sarea cu piperul dacă este necesar și le turnăm peste pastele scurse bine. Amestecăm și mai punem pe foc încă 2-3 minute amestecând continuu.
  • Pastele se servesc calde. Acestea pot fi garnisite cu bacon prăjit și extra parmezan, după preferințe.

Notes

Rețeta aceasta se prepară foarte rapid, în 20 minute gătești cele mai gustoase paste quattro formaggi.
Keyword Paste, Sos alb

4. Spaghete cu roșii cherry coapte

Dacă tot am intrat în lumea pastelor, această rețetă își merită locul în topul rețetelor rapide și gustoase. Italienii ar aprecia oricând o porție corectă de paste cu sos roșu, chiar și la cină când poți asezona cu un vin alb sau roșu. Vestea și mai bună este că sunt gata în 40 minute cu foarte puțin efort.

Paste cu roșii coapte

Spaghete cu roșii cherry coapte

Bucătărela
Pastele sunt printre cele mai apreciate preparate printre gurmanzi. Italienii le-au tranformat în tradiție, iar noi ne bucurăm ocazional de rețetele lor. Aceasta este o rețetă clasică cu roșii coapte, usturoi copt și, opțional, parmezan.
5 from 1 vote
Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
0 minutes
Total Time 40 minutes
Course Main Course
Cuisine Italian
Servings 2 porții
Calories 366 kcal

Equipment

  • 1 Oală medie
  • 1 tavă pentru copt
  • 1 Blender vertical

Ingredients
  

  • 200 game spaghete
  • 250 grame roșii cherry
  • 4 căței de usturoi
  • 25 ml lapte de cocos
  • sare și piper după gust
  • opțional parmezan vegan

Instructions
 

  • Spală bine roșiile cherry și așează-le pe o tavă tapetată cu folie de copt. Pune și usturoiul necurățat de coajă pe alocuri, asezonează cu sare și piper după gust și bagă la cuptor pentru 15 minute la 180 grade.
  • Între timp pune o oală cu apă la fiert cu puțină sare și adaugă și spaghetele. Fierbele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Poți alege și o variantă de paste fără gluten.
  • Scoate roșiile de la cuptor, usturoiul curăță-l de coajă și pune-le îmrepună cu laptele de cocos într-un blender și mixează. Gustă și adaugă sare și piper după gust.
  • Combină spaghetele fierte cu sosul roșu obținut la blender și amestecă bine.
  • Presară busuioc proaspăt tăiat și parmezan și savurează.

Notes

O rețetă foarte simplă, vegană, de post sau, pur și simplu, pentru o cină ușoară. Poftă să fie!
Keyword Paste, Roșii coapte

5. Supă cremă de cartofi albi

Pentru zielele încărcate în care vrei să gătești o cină rapidă, ușoară și sățioasă prefer oricând să împrătășesc această rețetă culinară simplă. Această supă în combinație cu câteva crutoane va fi cu siguranță pe gustul tuturor și se prepară în doar 40 minute cu puțin efort.

Supă cremă de cartofi

Supă cremă de cartofi

Bucătărela
Cartofii sunt printre cele mai consumate legume în bucătăriile din întreaga lume. Există, poate, mii de rețete care conțin această legumă. Rețeta aceasta de supă cremă de cartofi se prepară foarte ușor, cu un cost mic.
5 from 1 vote
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
0 minutes
Total Time 40 minutes
Course Soup
Cuisine Mediterranean
Servings 4 porții
Calories 187 kcal

Equipment

  • 1 Oală medie
  • 1 Blender vertical

Ingredients
  

  • 500 gr cartofi
  • 900 ml apă sau stock de legume
  • 1 ceapă albă
  • 50 gr unt 82% grăsime
  • 50 ml smântână lichidă din cocos
  • sare și piper după gust
  • ½ linguriță cimbru uscat

Instructions
 

  • Curăță cartofii și taie-i cuburi mici.
  • Într-o oală medie topește untul, apoi adaugă ceapa tocată mărunt până aceasta devine translucidă. Presară și un pic de sare și piper.
  • Adaugă cartofii și amestecă 5 minute ca aceștia să se rumenească la suprafață.
  • Adaugă apa sau stock-ul de legume. și fierbe 20-25 minute la foc mediu sau până cartofii sunt suficienți de moi.
  • Se oprește focul și se folosește blenderul vertical pentru a pasa cartofii.
  • La final se adaugă smântâna lichidă din cocos și se omogenizează.
  • Se servește caldă, simplă, cu crutoane sau grisine, după preferințe.

Notes

Supa cremă de cartofi este una dintre cele mai ușoare și delicioase rețete. În general, supele creme sunt o alegere excelentă pentru un preparat rapid, hrănitor și delicios. 
Keyword Cartofi, Supă, Supă cremă

Și nu uita!

Dacă ai preparat aceaste rețete rapide și te-ai bucurat de ele, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating