Aperol Spritz Rețetă
A zis cineva aperol spritz rețetă?
Aperol Spritz este unul dintre cele mai cunoscute și consumate cocktailuri din lume. Aperol este o băutură alcoolică folosită încă din 1919 ca aperitiv pentru cină. Provine din Padua, Italia și a devenit din ce în ce mai populară de pe la sfârșitul anilor 2010.
Ce este aperol?
Aperolul la bază este o băutură carbogazoază pe bază de vin cu doar 11% alcool. Are un gust ușor amărui și foarte aromat care dă cocktailurilor o savoare aparte. Gustul nu are cum să nu te ducă cu gândul la nopțile călduroase de vară.
Deși se folosește în multe cocktaluri ca bază, aperol spritz-ul a rămas cel mai consacrat cocktail, dar și cel mai delicios.
Aperol Spritz Rețetă
Aperol Spritz
Equipment
- 1 Pahar
Ingredients
- 50 ml aperol
- 80 ml prosecco
- 1 felie de portocală
- gheță
- apă minerală
Instructions
- Adaugă în paharul preferat ingredientele în următoarea ordine: gheța, apeolul, felia de portocală, prosecco și apa minerală până sus.
- Servește!
Notes
Cocktailurile sunt un mod excelent de relaxare în zilele călduroase de vară. Este o lume complexă, combinații infinite de alcool cu fructe, însă unele cocktailuri vor rămâne consacrate. Nu există petrecere care să nu includă și cocktailuri în meniu, iar aperolul este prezent aproape oriunde.
Te-ar putea interesa și limonadă de vară cu mentă și ghimbir.
Și nu uita!
Dacă ai preparat această rețetă și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!