Rețetă banana bread – Chec cu banane

Rețetă banana bread – Chec cu banane

Cauți rețetă banana bread sau, așa cum îl știm simplu, chec cu banane? Acest desert moale, dulce, aromatizat cu banane și perfect pentru toate vârstele se prepară foarte ușor.

Banana bread a devenit un desert popular în rândul consumatorilor de cafenele. Aproape la orice cafenea din orice colț al lumii găsești o banana bread pe care să o savurezi la un cafea sau la un ceai.

Acasă se prepară foarte ușor, nu e nevoie de foarte multe ingrediente pentru a-l prepara. Rețeta de mai jos are și un plus, este făcută cu 50% mai puțin zahăr decât alte rețete. Tocmai pentru a diminua consumul excesiv de zahăr.

Rețetă banana bread – simplă și delicioasă.

Rețetă Banana bread cu nuci coapte
Print Recipe
5 from 1 vote

Banana Bread – chec cu banane și nuci coapte

Banana bread este un chec cu banane foarte îndrăgit în lume. Foarte multe cafenele l-au integrat în meniu pentru a fi servit lângă o cafea ceea ce a devenit rapid un trend peste tot. Acest chec cu banane este pufos, dulce și potrivit lângă un cappuccino sau un cafe latte.
Prep Time15 minutes
Cook Time45 minutes
0 minutes
Total Time1 hour
Course: Dessert
Cuisine: American
Keyword: Chec, Desert, Dulce
Servings: 10 felii
Calories: 326kcal
Author: Bucătărela

Equipment

  • 1 Formă specială pentru chec
  • 1 Tel
  • 1 Bol încăpător

Ingredients

  • 4 banane bine coapte
  • 3 ouă
  • 350 grame făină albă 000
  • 150 grame unt 82% grăsime
  • 100 grame zahăr
  • 50 grame nuci
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de la o lămâie

Instructions

  • Într-un bol încăpător se amestecă cu o spatulă de silicon untul cu zahărul până se omogenizează bine și devine o pastă.
  • Peste untul amestecat cu zahăr se adaugă ouăle bătute bine și bananele pisate. Se omogenizează cu telul.
  • Adăugăm apoi făina, praful de copt și praful de sare și amestecăm bine până avem un aluat omogen. Ca textură nu ar trebui să fie nici foarte lichid, nici foarte vâscoz.
  • Punem și nucile și coaja de lămâie și le amestecăm cu spatula de silicon. Putem păstra câteva nuci pentru a le pune la suprafața checului împreună cu felii de banană pentru decor.
    Nucile pot fi păstrate întregi în aluat sau zdrobite, aici e în funcție de preferințe.
  • Tapetăm forma de chec cu folie de copt, turnăm aluatul, decorăm cu nuci și felii de banane și băgăm la cuptor pentru 45 minute la 180 grade.
  • Scoate din cuptor și lasă la răcit pentru 10 minute înainte să o scoți din formă.
  • Servește cu poftă!

Notes

Banana bread se servește alături de o cafea sau un ceai, dar este un desert de care se pot bucura și cei mici în cantități moderate. 
Am folosit 100 grame de zahăr, deși majoritatea rețetelor folosesc 200-250 grame. E un pic cam mult, dar compensez cu bananele bine coapte care sunt dulci și oferă savoare checului. Pentru cei îndrăzneți se pot buce și chipsuri de ciocolată în aluat, o dată cu nucile, dar eu prefer fără. Poftă să fie!

Cum se servește banana bread?

Banana bread poate fi consumată ca atare, dar pentru îndrăzneți se poate asocia cu:

  • Unt de arahide și dulceață de fructe de pădure. Știi toastul acela de unt de arahide cu dulceață? Exact același lucru poți face și cu feliile de banana bread. Este o explozie de zahăr și calorii, dar pentru ocazii speciale merită fiecare înghițitură.
  • Nutella. Ce copil oare nu ar mânca o felie de banana bread cu un mic vârf de nutella? O bunătate, vă zic!
  • Cremă de vanilie și mere coapte cu un mic zvâc de scorțișoară. Pe o farfurie așezi felia de banana bread, crema de vanilie, apoi merele coapte și scorțișoara. Obții astfel un desert delicios de împărțit în Ajunul Crăciunul.

Rețetă banana bread fără gluten și zahăr?

Da, se poate să pregătești o banana bread fără gluten și fără zahăr. Fie că ești vegan sau ai intoleranță la anumite ingrediente, te poți bucura de un desert delicios.

Am pregătit această rețetă în zilele în care am simțit nevoia de un dulce mai sănătos. Sau pur și simplu am avut câteva ingrediente lipsă, dar tot am vrut să mă bucur rapid de un chec cu banane.

Banana bread fără gluten și fără zahăr se prepară chiar mai ușor și mai rapid, în doar 30 minute e gata cu totul.

Rețetă banana bread fără gluten și fără zahăr
Print Recipe
5 from 1 vote

Banana bread fără gluten și zahăr

Secretul unui banana bread gustos fără gluten și zahăr constă în alegerea unor banane bine coapte. Acestea vor da gustul dulce și aromat checului.
Prep Time10 minutes
Cook Time20 minutes
0 minutes
Total Time30 minutes
Course: Dessert
Cuisine: American
Keyword: Banana Bread, Desert, Fără gluten, Fără zahăr
Servings: 10 felii
Calories: 287.5kcal
Author: Bucătărela

Equipment

  • 1 Formă de chec
  • 1 Mixer
  • 1 Bol încăpător de inox

Ingredients

  • 4 banane mici bine coapte
  • 2 ouă categoria L sau XL
  • 160 grame făină fără gluten de preferat de ovăz sau hrișcă
  • 1 păstaie de vanilie
  • 20 grame fulgi de migdale
  • praf de sare

Instructions

  • Într-un bol încăpător separă albușurile de gălbenușuri și bate albușurile cu mixerul până obții o spumă mai groasă.
  • Bate și gălbenușurile într-un bol mic separat.
  • Cu o spatulă de silicon incorporează gălbenușurile împreună cu păstaia de vanilie în spuma de la albușuri, apoi adaugă bananele. Incorporează-le și pe acestea tot cu spatula de silicon.
  • Adaugă făina și praful de sare și omogenizează cu mixerul până nu mai ai cocoloașe. Textura aluatului trebuie să fie ca a unei budinci mai consistente.
  • Tapetează forma de chec cu folie de copt, toarnă aluatul obținut și presară fulgii de migdale, apoi bagă la cuptor pentru 20 minute la 180°C.
  • Scoate din cuptor și mai lasă circa 10 minute să se odihnească.
  • Servește cu poftă!

Notes

O rețetă ideală pentru toată lumea. Chiar și cei mici se pot bucura de acest desert dulce sănătos. 

Cum să refolosești cojile de banană?

Dacă îți place să reduci waste-ul în bucătărie uite câteva întrebuințări pe care le poți da cojilor de banane.

  • Cojile de banane pot fi un excelent îngrășământ pentru plante și flori. Au o cantitate importantă de potasiu necesar plantelor de apartament. Lasă cojile într-un borcan pentru 12 ore cu apă, filtrează printr-o sită lichidul și pune-l pur și simplu la următoarea udare.
  • Curăță frunzele plantelor mari, precum monstera, cu coaja de banană. Le oferă strălucire.
  • Cojile de banane pot fi uscate în cuptor pentru a fi folosite la infuzii de ceai.
  • Folosește cojile de banane pentru a-ți masa picioarele. Cojile oferă pielii hidratare, în special în zona călcâielor.
  • Există multe rețete vegane care folosesc cojile de banane ca substitut pentru carne.

Te-ar putea interesa și Clătite clasice rețetă simplă! sau Clătite americane cu miere și banane!

Și nu uita!

Dacă ai preparat aceaste rețete și te-ai bucurat de ele, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!



3 thoughts on “Rețetă banana bread – Chec cu banane”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating