Budincă de chia cu fructe – Rețetă cu mango

Budincă de chia cu fructe – Rețetă cu mango

O budincă de chia cu fructe este un pretext excelent de a lua micul dejun, este hrănitoare și sățioasă. Se prepară foarte ușor și nu necesită foarte multe ingrediente.

Beneficiile semințelor de chia

Chia devine din ce în ce mai populară în rândul celor care consumă alimente sănătoase. Nu e de mirare, chia având numeroase proprietăți benefice pentru sănătate. Chia se poate găsi în alimente precum pâine, iaurturi, batoane energizante, etc.

Semințele de chia conțin o cantitate considerabilă de substanțe nutritive precum fibre, proteine, Omega 3, calciu, fosfor, zinc, vitamina B1, B2 și B3. De aceea, acestea devin din ce în ce mai consumate și recomandate ca parte dintr-o dietă echilibrată.

O variantă foarte bună și gustoasă de a consuma aceste semințe este într-o budincă de chia cu fructe precum mango, căpșuni sau zmeură.

Budincă de chia cu fructe
Print Recipe
5 from 1 vote

Budincă de chia cu fructe

Micul dejun este o masă importantă cu care ne începem ziua și ar trebui să ne ajute să avem energie. Un mic dejun corect ne va oferi aportul de vitamine de care organismul are nevoie. Această budincă este delicioasă, sățioasă și completă pentru un mic dejun corect.
Prep Time5 minutes
Cook Time0 minutes
0 minutes
Total Time5 minutes
Course: Breakfast
Cuisine: Mediterranean
Keyword: Chia, Fructe, Iaurt, Mango, Mic dejun
Servings: 1 porție
Calories: 213kcal
Author: Bucătărela

Ingredients

  • 2 lingurițe semințe de chia
  • 50 grame iaurt de soia sau cocos
  • 2 lingurițe sirop de arțar
  • 100 ml lapte de nuci sau caju, migdale, etc.
  • 100 grame mango

Instructions

  • Într-un borcan așază bucățile de mango tăiate cuburi și toarnă laptele de nuci (sau caju, migdale). Zdrobește fructele cu un zdrobitor și omogenizează.
  • Adaugă restul de ingrediente și amestecă.
  • La final adaugă după gust fulgi de cocos, fulgi de migdale, biscuiți. Acest pas este opțional.
  • Pune capacul borcanului și bagă budinca la frigider pentru câteva ore sau peste noapte pentru a fi gata de servit la micul dejun.
  • Servește rece.

Notes

Savurează și în varianta cu căpșuni, zmeură sau mure, iar pentru cei mai gurmanzi se poate adăuga și un strop de extract de vanilie pentru un gust dulce și aromat. 

Tips & Tricks

  • Adaugă și 30 grame de fulgi de ovăz pentru un plus de beneficii.
  • Prepară budinca de seara pentru a doua zi, astfel semințele vor avea timp suficient de a crește în volum.

Și nu uita!

Dacă ai preparat această rețetă de granola cu iaurt și fructe de pădure și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!



7 thoughts on “Budincă de chia cu fructe – Rețetă cu mango”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating