Budincă de chia cu tărâțe de psyllium

Budincă de chia cu tărâțe de psyllium

Budincă de chia rețete. Rețete cu chia. Rețete budincă cu chia. Budincă cu semințe de chia.

Budinca cu chia este un mod sănătos de a îți începe ziua sau a lua un snack hrănitor. Chia este una dintre cele mai bune surse de fibre, iar introdusă în rețete dulci, precum budinci poate să ofere un aport important de fibre.

Te-ar putea interesa și această rețetă de budincă de chia cu mango.

Budincă de chia cu tărâțe de psyllium.

Budincă de chia cu tărâțe de psyllium

Budinca de chia este un mod foarte sănătos și hrănitor de a introduce fibre și proteine în alimentația de bază. Pregătită în mod adecvat poate fi un mic dejun și desert în același timp.
Prep Time9 minutes
Cook Time0 minutes
0 minutes
Total Time10 minutes
Course: Breakfast, Dessert, Snack
Cuisine: American, Mediterranean
Diet: Diabetic, Gluten Free, Vegan, Vegetarian
Keyword: Budincă, Desert, Fără zahăr, Mic dejun
Servings: 2 porții

Ingredients

  • 300 ml lapte vegetal
  • 20 grame semințe de chia
  • 15 grame tărâțe de psyllium
  • 2 lingurițe pudră de ciocolată caldă fără zahăr
  • 1 linguriță xylitol
  • 1 banană bine coaptă

Instructions

  • Într-o mică crăticioară pune laptele vegetal la încălzit.
  • O dată ce a început să se încălzească adaugă treptat toate celelalte ingrediente, cu excepția bananei.
  • Omogenizează circa 2-3 minute, până devine o budincă moale.
  • Ia crăticioara de pe foc și adaugă banana pisată bine. Amestecă.
  • Servește ca atare sau cu extra nuci și caju.

De ce să consumi budincă de chia la micul dejun?

Există numeroase motive pentru care e indicat să consumi la micul dejun chia. Uite câteva pe care să le ai în vedere.

  • 28 grame de semințe de chia conțin 10 grame de fibre (40% din doza recomandată zilnic).
  • O porție care conține 28 grame de chia are 5 grame de proteine, 95mg de magnesium, 180mg calciu și 115mg potasiu.
  • Semințele de chia conțin de 5 ori mai mult calciu decât laptele.
  • Contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
  • Oferă sațietate pentru o perioadă lungă de timp.
  • Conține cantități impresionante de antioxidanți printre care menționăm quercetina, kaempferol, acid cafeic si acid clorogenic.

Ținând cont de toate beneficiile pe care semințele de chia ți le poate oferi, consumul acestora la micul dejun este de departe, o alegere sănătoasă.

De ce să consumi tărâțe de psyllium la micul dejun?

În completarea semințelor de chia vin și tărâțele de psyllium care au numeroase alte beneficii pentru sănătate. Amestecul de chia cu psyllium este unul de care ar trebui să profite oricine își dorește o alimentație sănătoasă.

Tărâțele de psyllium conțin și ele o cantitate seminficatică de fibre. 20 grame de tărâțe conțin 16 grame de fibre, iar acestea sunt cunoscute pentru puterea lor de a absorbi apa de 20 ori greutatea lor.

Ținând cont de cantitatea semnificativă de fibre, plus puterea de absorbție a tărâțelor de psyllium, acestea sunt o completare ideală în toate rețetele pentru micul dejun.

Aici poți găsi o completare a acestui articol unde explicăm pe larg beneficiile semințelor de psyillium pentru sănătate.

Și nu uita!

Dacă ai preparat această rețetă și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!



3 thoughts on “Budincă de chia cu tărâțe de psyllium”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating