Cartofi crocanți la Air Fryer
Cartofi crocanți la Air Fryer. Rețetă cartofi crocanți. Cartofi la Air Fryer.
Cartofii sunt alimentul perfect pentru gătit imediat după ce ai achiziționat un Air Fryer, așa că aici am pregătit cea mai simplă rețetă de cartofi crocanți.
Cartofii sunt aperitivul, snack-ul sau garnitura ideală pentru orice fel de masă, de aceea cele mai multe rețete românești conțin această legumă atât de ușor de găsit în orice gospodărie. Să trecem la treabă!
Cartofi crocanți la Air Fryer
Cartofi crocanți la Air Fryer
Ingredients
- 500 grame cartofi albi
- 1 linguriță boia dulce
- 1 linguriță usturoi praf
- 1 linguriță salvie uscată
- sare și piper
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
Instructions
- Curăță și taie cartofii în forma wedges, apoi pune-i la fiert în apă cu bicarbonat de sodiu timp de 10 minute din momentul în care apa dă în clocot.
- Scoate cartofii, strecoară-i bine de apă și adaugă mixul de condimente. Agită castronul bine să se întindă peste toți.
- Preîncălzește 5 minute Air Fryer-ul la 190 grade, adaugă cartofii și pune-i la program de 10 minute. Opțional se poate pune și hârtie de copt.
- Servește cu poftă!
Notes
4 idei de sos pentru cartofii crocanți
- Dressing cu oțet balsamic, miere și muștar Dijon
- Sos pesto clasic
- Sos de roșii cu pătrunjel.
- Sos de maioneză cu trufe rase și sriracha.
Ce poți prepara lângă cartofi crocanți la Air Fryer?
- Piept de pui la grătar, simplu, cu sare și piper.
- Ceafă de porc trasă în tigaie cu unt și rozmarin.
- Bucăți de halloumi prăjite în sos de miere cu soia și susan.
- Salată grecească de vară cu roșii, castraveți și pătrunjel din abundență.
- Chiftele de năut cu sos tahini.
- Tofu afumat tras în tigaie și un sos sriracha cu maioneză.
Te-ar putea interesa și această rețetă de cartofi dulci prăjiți la Air Fryer sau această delicioasă rețetă de cartofi wedges la cuptor cu brânză cheddar.
Și nu uita!
Dacă ai preparat această rețetă și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!