Cartofi wedges la cuptor cu brânză cheddar
O porție de cartofi wedges la cuptor cu brânză cheddar se poate asocia cu o varietate de mâncăruri, de la carne roșie până la cârnați vegani și multe altele.
În general, cartofii sunt aproape nelipsiți în bucătăriile din întreagă lume. Tocmai pentru că sunt gustoși și pot fi gătiți atât în cele mai simple rețete, cât și în cele mai complexe și sofisticate. Cartofii sunt bogați în amidon, fibre dietetice și vitamine (B6, B1, B3), dar mai sunt folosiți și pentru conținutul bogat de Vitamina C. 100 grame de cartofi proaspeți conțin 11,5mg, adică 20% DZR (doza zilnică recomandată).
Dacă vrei o garnitură perfectă pentru o bucată de carne bine făcută sau, pur și simplu, un snack, am pregătit o rețetă simplă pe care să o prepari numaidecât. Cartofii wedges rumeniți perfect cu brânză cheddar se prepară rapid, simplu și cu câteva ingrediente.
Cartofi wedges la cuptor – o garnitură delicioasă
Cartofi wedges cu brânză cheddar
Ingredients
- 1 kg cartofi albi
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 linguriță cimbru uscat
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță piper
- 100 grame brânză cheddar
Instructions
- Preîncălzim cuptorul la 180 grade.
- Pregătim o oală cu 1,5 litri apă și o linguriță de bicarbonat de sodiu și o punem la fiert.
- Cartofii se curăță bine de coajă, se spală sub un jet puternic de apă, apoi se taie în formă de wedges și se pun în apa fierbinte de pe foc. Se lasă circa 10 minute. Cartofii vor prinde o crustă mai crocantă dacă sunt prefierti în bicarbonat de sodiu.
- Scoatem cartofii din apă, îi lăsăm 5 minute la scurs, apoi îi punem într-un bol.
- Adăugăm toate condimentele și uleiul și amestecăm bine astfel încât acestea să ajungă uniform pe toți cartofii.
- Punem într-o tavă folie de copt, cartofii îi așezam într-un singur strat și îi bagăm la cuptor pentru 25-30 minute.
- Scoatem tava, dăm brânza cheddar pe răzătoare și o punem peste cartofi, apoi mai băgăm tava la cuptor pentru 5 minute ca brânză să se topească.
- Scoatem tava și lăsăm la răcit.
Notes
Dacă ai nevoie să asociezi mâncarea cu un vin excelent, atunci savurează această porție de cartofi wedges cu brânză cheddar alături de un pahar de vin alb sec.
Ce poți prepara lângă cartofi wedges la cuptor?
- Piept de pui la grătar, simplu, cu sare și piper.
- Ceafă de porc trasă în tigaie cu unt și rozmarin.
- Bucăți de halloumi prăjite în sos de miere cu soia și susan.
- Salată grecească de vară cu roșii, castraveți și pătrunjel din abundență.
- Chiftele de năut cu sos tahini.
- Tofu afumat tras în tigaie și un sos sriracha cu maioneză.
Practic există o multitudine de rețete care pot fi savurate lângă o porție de cartofi wedges. De la preparate din carne până la salate și diverse sosuri, creativitatea nu are limite în bucătărie.
Te-ar putea interesa și supă cremă de cartofi albi!
Și nu uita!
Dacă ai preparat această rețetă și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!
10 thoughts on “Cartofi wedges la cuptor cu brânză cheddar”
Lasă un răspuns
Am încercat !! FOARTE BUN!
Suuuper! Să fie cu poftă!