Ce sunt edamamele și cum le gătim?

Ce sunt edamamele și cum le gătim?

Ce sunt edamamele și cum le gătim? Rețete cu edamame. Cum gătim corect edamamele? Rețete simple. Rețete de încercat cu edamame. Rețete sănătoase pentru o alimentație echilibrată.

Edamamele sunt printre cele mai misterioase legume pe care le găsim pe rafturile magazinelor. Acestea sunt delicioase și pot face parte dintr-o alimentație echilibrată. Haide să vedem ce sunt edamamele și cum se gătesc.

Ce sunt edamamele?

Edamamele sunt boabele imature ale plantei de soia, cunoscute și sub numele de „soia verde”. Acestea au un aspect similar păstăilor de mazăre, dar boabele sunt mai mari, iar păstaia este mai lată și cu un aspect păros.

Edamamele sunt cunoscute în special în tările asiatice, însă au ajuns să fie populare și în Europa. Edamamele sunt apreciate pentru cantitatea de proteine, fibre, vitamine și minerale. Ele conțin, de asemenea, antioxidanți puternici, cum ar fi izoflavonele.

Cum gătim edamamele?

Edamamele nu au nevoie de un mod special de preparare. Acestea se gătesc într-un mod foarte simplu și rapid, ceea ce le face un aliment extrem de practic în bucătărie.

Cel mai adesea, edamamele se găsesc sub formă de păstaie și pot fi gătite fie la aburi pentru 5 minute, fie în apă clocotită pentru maxim 2 minute. În acest fel își păstrează toți nutrienți și mineralele pe care le conține.

  1. Se servesc ca atare, cu puțină sare presărată, ca un snack delicios și hrănitor.
  2. Se mai pot servi și curățate de păstaie în salate sau ca garnitură.

Totuși, edamamele mai pot fi găsite în comerț și sub formă de boabe verzi uscate sau în conserve. În acest mod, poți prepara edamamele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

De ce să consumi edamame?

Edamamele sunt delcioase, crocante, ușor de integrat în rețete simple, dar și extrem de hrănitoare. Hai să vedem ce conțin 100 grame de edamame din punct de vedere nutrițional.

  • 19 grame de proteină
  • 5 grame de fibre
  • 8 grame de grăsimi sănătoase (omega-3 și omega-6)
  • 10 grame de carbohidrați
  • vitamina K, magneziu, cupru, fier, fosfor, mangan, vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C și potasiu.
  • Sursă importantă de izoflavonele.

Edamamele sunt recomandate în dieta vegetariană și vegană pentru aportul mare de proteină, fibră și nutrienți pe care le conține raportat la cantitatea redusă de carbohidrați per 100 grame.

Te-ar putea interesa și Cum se gătește corect quinoa și la ce rețete o putem folosi

Ai întrebări? Nu uita să ne lași un comentariu pentru a putea răspune tuturor curiozităților.



1 thought on “Ce sunt edamamele și cum le gătim?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *