Ceapă murată – ceapă roșie murată

Ceapă murată – ceapă roșie murată

Cauți rețetă ceapă murată pe care să o servești rapid? Sau o rețetă de ceapă murată pentru iarnă?

Uite o rețetă clasică de ceapă roșie murată pe care să o prepari rapid. În doar câteva ore poți servi un deliciu alături de alte preparate.

Ceapa, în general, este nelipsită în bucătăriile din întreaga lume. Acesta dă gust multor preparate și este baza pentru un gust aromat. Fie că vorbim de supe, mâncăruri complexe, salate, paste, aperitive, burgeri și multe altele, ceapa este ingredientul de bază.

Rețetă ceapă murată – gata în 6 ore

Ceapă roșie murată rețetă rapidă
Print Recipe
5 from 1 vote

Ceapă roșie murată

Ceapa este un ingredient nelipsit în orice bucătărie. Dă gust mâncărurilor și poate fi gătită în toate felurile posibile. Această rețetă o poți savura după 6 ore, perfect pentru a fi pregătită la o cină festivă.
Prep Time15 minutes
Cook Time0 minutes
0 minutes
Total Time15 minutes
Course: Appetizer
Cuisine: Mediterranean
Keyword: Ceapă, Murături
Servings: 4 porții
Calories: 6kcal
Author: Bucătărela

Equipment

  • 1 Borcan 250 ml

Ingredients

  • 4 cepe roșii
  • 70 ml oțet de struguri sau de mere
  • 2 lingurițe sare fără vârf
  • 1 linguriță zahăr brun
  • câteva boabe de muștar
  • căteva boabe de piper negru
  • 200 ml apă fierbinte

Instructions

  • Ceapa roșie se curăță și se taie rondele.
  • Se așază în borcan, apoi se pun restul de ingrediente, iar la final apa fierbinte până sus.
  • Lasă la frigider pentru 6 ore și servește. Poate sta în frigider până la două săptămâni.

Notes

O rețetă de murături rapidă perfectă pentru a fi servită lângă carne roșie, în burgeri sau salate. 

Dacă te-ai întrebat câte soiuri de ceapă există și cum să le folosești în rețete am scris aici un articol mai detaliat despre diferențele dintre soiurile de ceapă și cum să le folosești în rețete.

Cu ce poți consuma ceapa roșie murată?

  • Cu carne de vită preparată pe grătar.
  • În burgeri de vită cu sosuri și salată verde.
  • Cu tocăniță de cartofi și pâine toast.
  • În salată orientală.
  • Cu fasole preparată cu afumătură.
  • Cu tofu afumat și maioneză vegană.
  • În salată de sfeclă, ca aperitiv.

Ceapa roșie murată este ușor de integrat în multe rețete. Are un gust dulce-acrișor, nu foarte înțepător comparativ cu alte murături.

Și nu uita!

Dacă ai preparat această rețetă simplă și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!



2 thoughts on “Ceapă murată – ceapă roșie murată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating