Ciocănele de pui la cuptor cu legume

Ciocănele de pui la cuptor cu legume

Cauți un mod rapid de a găti o cină delicioasă și pe placul tuturor? Această rețetă de ciocănele de pui la cuptor cu legume este modul ideal de a face asta.

Ciocănelele de pui la cuptor cu legume sunt perfecte în orice context și sigur sunt pe placul tuturor. Fragede, suculente și savuroase, ciocănelele de pui sunt adesea folosite în rețete la cuptor pentru simplitatea și rapiditate cu care se prepară.

Ciocănele de pui la cuptor cu legume

Ciocănele de pui la cuptor cu legume

Fragede, suculente și delicioase, ciocănelele de pui sunt perfecte pentru a fi servite la cină cu legume coapte.
Prep Time15 minutes
Cook Time45 minutes
0 minutes
Total Time1 hour
Course: Main Course
Cuisine: Mediterranean
Keyword: Cină, Legume coapte, Mâncare cu carne, Rețete cu carne
Servings: 4 porții
Calories: 326kcal
Author: Bucătărela

Equipment

  • 1 Tavă

Ingredients

  • 8 ciocănele de pui
  • 100 ml apă
  • 50 ml vin alb sec
  • 4 cartofi medii
  • 2 ardei kapia
  • 1 dovlecel
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare și piper după gust

Instructions

  • Curăță ciocănelele și așază-le în tavă.
  • Curăță legumele și taie-le bucăți mici, apoi pune-le în tavă lângă ciocănele.
  • Pune vinul și apa în tavă și presară uleiul de măsline, sarea și piperul peste tot.
  • Acoperă tava cu o folie de aluminium și bagă la cuptorul preîncălzit pentru 45 minute la 190°.
  • După 30 minute îndepărtează folia de aluminium și mai lasă încă 15 minute să se rumenească.
  • Servește! Poftă să fie!

Cu ce se pot servi ciocănele de pui la cuptor?

  1. Cu salată de varză.
  2. Cu salată de crudități.
  3. Cu piure de morcovi.
  4. Cu pită grecească gata în 15 minute.
  5. Cu quinoa simplă.

Dacă te simți inspirat și e cu poftă mai poți prepara și un mujdei de usturoi sau sos preferat. Ciocănele de pui preparate astfel vor fi fragede, suculente și bogate în aromele luate din legume.

Cum se asezonează puiul?

Dacă îți plac mâncărurile condimentate poți folosi pentru a îmbunătăți savoarea cărnii de pui următoarele ingrediente.

  • Oregano. Acest condiment este perfect pentru a asezona carnea de pui. Are un gust dulceag și ușor.
  • Cimbru. În general, acesta se folosește pe toate tipurile de carne albă, inclusiv pui.
  • Ienibahar. Ador ienibaharul pe toate tipurile de carne pentru savoarea asiatică pe care o dă.
  • Rozmarin. Deși este mai frecvent folosit pe carnea roșie, câteva frunze de rozmarin puse în tavă dă gust deosebit cârnii și legumelor.

Ce legume pot folosi pentru pui la cuptor?

Nu este necesar să te limitezi doar la legumele din rețetă, poți mixa dacă îți plac alte legume. Cele mai des folosite sunt cele de mai jos, pe care le și recomand.

  • Cartof dulce.
  • Varză de bruxelles.
  • Ardei galbeni.
  • Păstârnac.
  • Ceapă roșie.

Și nu uita!

Dacă ai preparat această rețetă și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!



1 thought on “Ciocănele de pui la cuptor cu legume”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating