Clătite americane cu miere și banane
Poftă de clătite americane cu miere și banane? Rețeta aceasta este adorată peste tot în lume. Foarte ușor de făcut, în zilele pofticioase le poți prepara destul de rapid, cu puține ingrediente.
Clătitele americane sunt, în general, adorate pentru textura pufoasă pe care o au. Se servesc cu dulceață, cremă de alune și cacao, miere și banane, sirop de arțar și nuci coapte. Oricum le servești, sunt DELICIOASE.
Dacă ai un moment liber și deschizi televizorul, e imposibil să nu vezi o scenă în care actorii pregătesc la micul dejun aceste clătite pe care le savurează într-un cadru romantic. Îți face poftă instant, așa-i?
Clătite americane cu miere și banane
Clătite americane cu miere și banane
Equipment
- 1 Mixer
- 1 Tigaie pentru clătite
- 1 Tel
- 1 Lingură de lemn
Ingredients
- 4 ouă
- 500 ml lapte
- 300 gr făină
- 10 gr praf de copt
- ¼ linguriță bicarbonat de sodiu
- 6 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 plic zahăr vanilinat
- 6 lingurițe zahăr brun
- ¼ linguriță sare
- miere și banane după preferințe
Instructions
- Se pregătesc două boluri pentru prepararea aluatului.
- Se separă ouăle, albușurile într-un bol, iar gălbenușurile în celălalt.
- Cu mixerul se mixează albușurile împreună cu vârful de sare la o treaptă medie până acestea formează o spumă densă. Se lasă apoi deoparte pănă ne ocupăm de restul aluatului.
- În celălalt bol se mixează galbenușurile pentru 2-3 minute împreună cu plicul de zahăr vanilinat. Se renunță la mixer și se folosește telul pentru a omogeniza restul ingredientelor.
- Peste gălbenușuri se adaugă laptele și cele 6 linguri de ulei de floarea soarelui și se omogenizează cu telul.
- Se adauga apoi făina, praful de copt, bicarbonatul și zahărul (de preferat să se amestece toate aceste ingrediente înainte) și se omogenizează bine cu telul până toate ingredientele sunt incorporate și nu există cocoloașe.
- Se adaugă apoi spuma făcută de albușuri și se omogenizează cu lingura de lemn, de sus în jos, fără a agita foarte mult aluatul. Este gata când s-a incorporat complet.
- Se pune tigaia pentru clătite (sau una normală) la foc mic spre mediu. Cu un polonic se ia aluatul și se pune în centrul tigăi. Se întoarce când începe să crească, iar pe margini se poate observa că e copt. Se repetă până se termină aluatul.
- Se servesc cu miere sau sirop de arțar cu banane după preferințe.
Notes
Tips & Trick pentru o rețetă reușită
- Folosește ouă la temperatura camerei pentru rezultate mai bune.
- Laptele cu mai multă grăsime oferă aluatului mai multă savoare.
- Folosește făină 000.
- Nu te grăbi să incorporezi spuma de albușuri în aluat. Omogenizează cu lingura de lemn, încet, de sus în jos până nu mai ai cocoloașe.
Dacă mai cauți și alte idei pentru micul dejun te-ar putea interesa și această budincă de chia cu fructe – varianta ca mango sau, de ce nu, niște gofre pufoase.
Și nu uita!
Dacă ai preparat această rețetă de clătite americane cu miere și banane și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă. Dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!
7 thoughts on “Clătite americane cu miere și banane”
Lasă un răspuns
Wow. Chiar e momentul să pregătesc o tură de clătite americane.
Le-am preparat. Sunt delicioase și merg foarte bine și cu ciocolată și banane.
Mereu am iubit clătitele americane preparate bine!!