Conopidă crocantă la Air Fryer
Conopidă crocantă la Air Fryer. Rețete delicioase la Air Fryer. Rețete rapide gata în 15 minute.
Conopida este una dintre legumele pe care eu le ador și gătesc tot timpul anului. O gătesc în multe moduri, fiartă, la tigaie, la abur, la cuptor, dar și la Air Fryer. Fiecare metodă îi dă un gust diferit, de aceea explorez mereu.
Conopida crocantă la Air Fryer are și un gust mai dulce, așa că o recomand ca garnitură pentru o friptură suculentă de pui sau chiar un somon la air fryer. Hai să gătim!
Conopidă crocantă la Air Fryer
Conopidă crocantă la Air Fryer
Equipment
- 1 Air Fryer
Ingredients
- 1 conopidă mică
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1/2 linguriță turmeric
- sare și piper
Instructions
- Spală bine conopida și taie-o buchețele mici, cât de cât egale.
- Presare peste uleiul, sarea, piperul și turmericul. Agită-le bine într-un castron pentru a pătrunde bine baițul.
- Pune conopida într-un singur strat în cuva air fryer-ului și pune 15 minute la 180 grade.
- Când e gata, servește cu poftă!
Notes
Cu ce poți servi conopida crocantă?
- Chiftele de cartofi la Air Fryer (pentru varianta de post)
- Falafel la cuptor.
- Ciocănele de pui la cuptor. Dacă este nevoie de extra legume.
- Friptură de porc.
- Halloumi în sos de miere.
De ce să consumi în mod regulat conopidă?
- Pentru concentrația importantă de vitamina C, vitamina K, vitamina B6 și acid folic. Aceste vitamine și nutrienți sunt esențiale.
- Cu conținut ridicat de potasiu și fibre, conopida ajută la digestie, ceea ce o face o garnitură perfectă lângă proteinele animale.
- Antioxidanții din conopidă ajută la reglarea colesterolului din sânge. Dacă știi că ai probleme cu colesterolul, atunci introdu conopida în mai multe rețete.
Te-ar putea interesa și această rețetă delicioasă de cartofi crocanți la Air Fryer, dar și o bine-venită supă cremă de morcovi!
Și nu uita!
Dacă ai preparat această rețetă și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!