Dressing cu oțet balsamic, miere și muștar Dijon

Dressing cu oțet balsamic, miere și muștar Dijon

Dressing cu oțet balsamic, miere și muștar Dijon. Dressing pentru salată cu oțet balsamic. Dressing pentru carne la cuptor. Dressing pentru salată și piept de pui.

Dressingurile sunt cele care fac salată să aibă un gust plăcut, iar aici, practic, nu există limite. Putem prepara un dressing din foarte multe ingrediente, așa că lasă-ți imaginația să îți fie prietenă, uneori.

Acum am pregătit un dressing pe care îl ador în salatele cu legume coapte sau peste o ceafă de porc suculentă gătită la cuptor.

Dressing cu oțet balsamic, miere și muștar Dijon.

Dressing cu oțet balsamic, miere și muștar Dijon

Cauți un dressing cu oțet balsamic gustos pe care să îl folosești pentru a da un gust deosebit salatelor sau cărnurilor? Am pregătit aici cel mai echilibrat dressing, cu un gust dulce-acrișor perfect.
Prep Time5 minutes
Cook Time0 minutes
0 minutes
Total Time5 minutes
Course: Dressing
Cuisine: Mediterranean
Diet: Vegetarian
Keyword: Dressing, Sosuri
Servings: 1 porție
Calories: 81kcal
Author: Bucătărela

Equipment

  • 1 Borcan cu capac

Ingredients

  • 2 linguri oțet balsamic
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • 1 lingură miere sau sirop de agave
  • 1 lingură ulei de struguri
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • sare și piper

Instructions

  • Într-un borcan cu capac adaugă toate ingredientele, pune capacul și agită bine până se omogenizează toate ingredientele.
  • Presară dressingul peste salată sau carne.

Notes

Opțional poți adăuga și usturoi zdrobit sau verdeață tocată. 

Te-ar putea interesa și Dressing pentru salată de sfeclă roșie!

Cum depozitezi dressingul?

Dacă te gândești să ai mereu la îndemână un dressing delicios și vrei să pregătești o cantitate mai mare deodată, atunci probabil că te întrebi cum îl depozitezi? Sau cât rezistă?

Ei bine, vestea bună este că dressingurile care conțin ingrediente care conservă foarte bine, precum sarea, mierea și lămâia, vor rezista 1-2 luni la frigider.

Prepară o cantitate mai mare într-un borcan cu capac, folosește cât ai nevoie, apoi depozitează-l în frigider pentru maxim 2 luni. Asigură-te că vei agita borcanul de fiecare dată cand vrei să folosești dressingul. Vei observa că uleiul se va separa de restul ingredientelor.

De ce să folosești dressing în salate?

Probabil, ai mâncat și tu salate fără prea mult gust. Ce-i drept, mâncarea nu ar trebui să fie plictisitoare, ci mai degrabă un prilej de a ne încânta papilele gustative. Uite câteva motive pentru care să folosești dressing în salată estte mereu un motiv bun.

  1. Vei adăuga extra vitamine. Lămâia, oțetul, mierea, usturoiul, verdețurile, toate vor veni la pachet cu extra vitamine și minerale.
  2. Vei da savoare legumelor. Cine își dorește să mănânce doar legume cu sare și ulei? De ce să nu adaugi o savoare și să transformi o simplă salată într-o masă delicioasă?
  3. Vei obține consistență.

Te-ar putea interesa și Salată Caeser – rețetă simplă!

Și nu uita!

Dacă ai preparat aceste rețete și idei și te-ai bucurat de ele, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!



2 thoughts on “Dressing cu oțet balsamic, miere și muștar Dijon”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating