Granola de casă fără zahăr – Rețetă simplă și sănătoasă
Cauți o rețetă bună de granola de casă fără zahăr? Granola făcută în casă îți poate fi de mare ajutor în zilele în care vrei să prepari o gustare sau un mic dejun rapid. Se păstrează foarte ușor în borcane închise etanș și poate fi consumată cu o varietate de iaurturi vegane.
Cu ce se poate servi granola?
- Cu iaurturi vegetale. Cele de cocos, soia, caju sau migdale sunt cele mai potrivite.
- Cu iaurt grecesc de vacă sau capră și miere de mană.
- Cu unturi din alune de pădure, caju, fistic, semințe de dovleac sau mixuri.
- Cu ciocolată neagră fără zahăr.
- Cu lapte de bivoliță.
- Cu fructe proaspete.
Granola de casă fără zahăr.
Granola de casă fără zahăr
Equipment
- 1 Tavă
- Hârtie de copt
- Câteva boluri
Ingredients
Ingrediente uscate
- 3 câni fulgi de secară
- 1 cană fulgi de cocos
- 1 cană mix de nuci, alune de pădure, migdale, caju.
- ½ cană miez de dovleac
- ½ cană semințe de floarea soarelui
- 1 linguriță scorțișoară ceylon
Ingrediente umede
- ⅓ cană sos de mere neîndulcit
- ¼ cană ulei de cocos
- ¼ cană unt de cacao topit
- 1 linguriță extract pur de vanilie
Opțional
- ½ cană fructe deshidratate (goji, stafide, merișoare, etc.)
- ¼ cană semințe de chia
- ¼ cană semințe de in
- ¼ cană semințe de cânepă decorticate
Instructions
- Încălzește cuptorul la 160 grade.
- Într-un bol amestecă toate ingredientele uscate.
- Într-un bol separat mixează și ingredientele umede, apoi toarnă-le peste cele uscate și omogenizează.
- Ai grijă să ajungă umiditatea din ingredientele umede peste toate ingredientele uscate. Pune un capac asupra bolului și mixează-le energic pentru rezultate mai bune.
- Așează totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, într-un singur strat.
- Bagă la cuptor 35 minute la 160°.
- Lasă să se răcească complet înainte de a depozita granola într-un borcan etanș.
3 beneficii ale consumului moderat de granola de casă
- Granola de casă fără zahăr, preparată cu ovăz, nuci și semințe, oferă carbohidrați complecși, proteine și grăsimi sănătoase. Acestea furnizează o eliberare treptată de energie, menținându-te sătul și energizat pe o perioadă mai lungă de timp.
- Fructele deshidratate păstrează majoritatea vitaminelor și mineralelor din fructele proaspete, dar într-o formă mai concentrată. Consumul de fructe deshidratate poate contribui la acoperirea necesarului zilnic de nutrienți esențiali, sprijinind sănătatea generală și funcționarea optimă a organismului.
- Un beneficiu major al consumului de semințe de chia din granola este conținutul lor ridicat de acizi grași omega-3, care contribuie la sănătatea cardiovasculară.
Te-ar putea interesa și această Budincă de chia cu tărâțe de psyllium, o altă rețetă fără zahăr, hrănitoare și perfectă pentru micul dejun.
Vrei să știi de ce zahărul nu este sănătos? Am scris aici un articol detaliat, pe care te invit să îl studiezi. Consumă zahăr responsabil!
Și nu uita!
Dacă ai preparat această rețetă și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!
1 thought on “Granola de casă fără zahăr – Rețetă simplă și sănătoasă”
Lasă un răspuns
Aşa idee bună mi-ai dat cu granola asta! Mie imi place sa fie cu fistic mult.