Mâncare de fasole cu cartofi dulci

Mâncare de fasole cu cartofi dulci

Mâncare de fasole cu cartofi dulci. Mâncare rapidă și simplu de preparat. Rețete cu fasole rapide.

Perfectă pentru zilele răcoroase, mâncarea de fasole este un prânz sau o cină ușor de preparat și rapid. Se pregătește totul într-o singură oală, deci nu vei murdări nici multe ustensile. Hai să gătim!

Mâncare de fasole cu cartofi dulci

Mâncare de fasole cu cartofi dulci

Aromată, hrănitoare și ușor de preparat, mâncarea de fasole cu cartofi dulci este un prânz sau o cină perfectă pentru întreaga familie.
Prep Time30 minutes
Cook Time30 minutes
0 minutes
Total Time1 hour
Course: Dinner, Lunch, Main Course
Cuisine: Mediterranean
Diet: Vegan, Vegetarian
Keyword: Cartofi dulci, Fasole, Protein rich, Vegan, Vegetarian
Servings: 4 porții

Equipment

  • 1 Oală

Ingredients

  • 100 grame fasolie roșie sau albă
  • 200 ml sos de roșii
  • 200 ml apă
  • 2 cartofi dulci
  • 1 ceapă albă
  • 1 morcov copt
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin sau untură
  • 2 căței de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • 1/2 linguriță boia afumată
  • 1/2 linguriță coriandru măcinat
  • 1/2 linguriță schinduff
  • sare și piper după gust

Instructions

  • Spală bine fasolea și de preferat las-o la înmuiat peste noapte. Dacă nu ai făcut totuși asta, adaugă un vărf de bicarbonat de sodiu în apa în care va fierbe și schimb-o de 2 ori.
  • Fierbe fasolea câte 10 minute în 2 ape. Verifică să fie moale bobul la finalul fierberilor.
  • Într-o oală călește ușor la foc foarte mic ceapa în uleiul de măsline până devine ușor translucidă.
  • Apoi adaugă cartofii, morcovul copt făcut pastă, sosul de roșii, fasolea fiartă, apa și toate condimentele, excepția usturoiului.
  • Lasă totul să fiarbă la foc mic circa 20 minute cu capacul pus, apoi încă 10 minute fără capac.
  • La final, oprește focul, adaugă usturoiul și pune capacul. Las-o să se așeze 10 minute.
  • Servește cu frunze de pătrunjel și poftă!

De ce să consumi mai des fasole?

Adaugă în alimentația ta toate tipurile de fasole pentru a beneficia de tot ceea ne oferă fiecare. De la fasole albă până la fasole mung, fasole kidney, fasole roșie, fasole neagră și alte tipuri. Uite ce beneficii îți poate aduce:

  • Îți aduce un aport foarte important de proteine vegetale. Proteine sunt esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor și nu numai. În funcție de tipul de fasole folosit poți avea până la 30 grame de proteine per 100 grame.
  • Toate tipurile de fasole au un indice glicemic scăzut, ceea ce ajută enorm la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
  • Oferă sațietate mare datorită cantității mari de fibre. După cum bine știm, fibrele sunt extrem de importante pentru microbiomul nostru.
  • Fiind o sursă foarte bună de carbohidrați complecși, fasolea îți poate oferi energie pe un termen mai lung, ceea ce îți poate îmbunătăți performanța fizică.
  • Fasolea conține fier, magneziu, potasiu, vitamine din complexul B și antioxidanți. Toți acești nutrienți sunt imperios necesari în alimentație.

Te-ar putea interesa și această super rețetă de Mâncare de linte cu fenicul și morcovi sau Falafel la cuptor.

Și nu uita!

Dacă ai preparat această rețetă falafel la cuptor și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating