Matcha Cheesecake – prăjitură fără coacere

Matcha Cheesecake – prăjitură fără coacere

Matcha cheesecake este o prăjitură fără coacere pe care o ador pentru simplitatea cu care se prepară. Oricine poate prepara acest deliciu fără prea mult efort.

Matcha este o pudră de ceai verde pe care te îndemn să o folosești în alimentația ta. Am detaliat mai jos câteva beneficii pe care le are și cum să o consumi în mod creativ. Până acolo hai să preparăm matcha cheesecake.

Matcha Cheesecake – prăjitură fără coacere

Matcha Cheesecake

O prăjitură fără coacere cu pudră matcha, acest cheesecake delicios și simplu de preparat ar trebui încercat cel puțin o dată în viață.
Prep Time30 minutes
Cook Time0 minutes
0 minutes
Total Time30 minutes
Course: Dessert
Cuisine: American
Keyword: Dulciuri, Fără coacere, Prăjituri
Servings: 6 porții
Calories: 269kcal
Author: Bucătărela

Equipment

  • 1 Tavă rotundă
  • 1 Tel
  • Ustensile pentru bain marie

Ingredients

Pentru blat

  • 100 grame biscuiți digestivi
  • 60 grame unt 82%

Pentru crema albă

  • 125 grame mascarpone
  • 80 grame ciocolată albă

Pentru crema verde

  • 125 grame mascarpone
  • 100 grame ciocolată albă
  • 2 linguri miere
  • esență de vanilie
  • 6 grame pudră de matcha dizolvată în 20 ml apă caldă.

Instructions

Preapararea blatului

  • Pisează biscuiții cu ajutorul unui blender sau cu mâinile. Adaugă untul topit la bain marie și amestecă. Pune această bază într-o tavă rotundă și bagă la frigider până prepari primul strat de cremă.

Prepararea cremei albe

  • Topește ciocolata albă la bain marie și toarnă peste mascarpone. Incorporează cu un tel până obții o cremă omogenă. Toarnă peste blatul din tavă și întinde într-un singur strat.

Prepararea cremei verzi

  • Repetă procesul cu ciocolata albă și mascarpone. După ce ai o cremă omogenă adaugă pudra de matcha dizolvată în 20 ml de apă, mierea și esența de vanilie. Amestecă cu un tel până toate ingredientele sunt omogenizate. Toarnă crema peste stratul alb din tavă și întinde.
  • Bagă la frigider pentru cel puțin o oră înainte de servire pentru a servi rece.

Notes

Poftă să fie!

Ce este matcha?

Matcha este un tip de ceai verde din Japonia, care este preparat din frunze de ceai verde fin măcinate. Matcha ceai se prepară prin amestecarea unei cantități mici de pudră de ceai verde matcha cu apă fierbinte și se consumă întreagă, în contrast cu ceaiul verde obișnuit, care se consumă după ce frunzele de ceai sunt aruncate.

Matcha este bogată în nutrienți, inclusiv catechine (un tip de antioxidant) și aminoacizi, cum ar fi L-teanină. Se spune că matcha poate avea un efect benefic asupra sănătății prin îmbunătățirea concentrării și a atenției, reducerea riscului de boli de inimă și cancer, și încetinirea îmbătrânirii. De asemenea, matcha este adesea utilizată în ceremoniile de ceai japoneze tradiționale și este apreciată pentru aroma sa intensă și culoarea verde puternică.

Beneficiile ceaiului matcha

Ceaiul matcha este o sursă bogată de nutrienți și poate avea un efect benefic asupra sănătății prin următoarele moduri:

  1. Îmbunătățește concentrarea și atenția. L-teanina, un aminoacid prezent în matcha, poate ajuta la îmbunătățirea concentrării și a atenției prin creșterea nivelurilor de alfa-câmpuri în creier.
  2. Reduce riscul de boli de inimă și cancer. Matcha conține o cantitate mare de catechine, un tip de antioxidant care poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă și cancer prin protejarea celulelor de daunele cauzate de radicalii liberi.
  3. Încetinește îmbătrânirea. Matcha este o sursă bună de antioxidant, care poate ajuta la încetinirea îmbătrânirii prin protejarea celulelor de daunele cauzate de radicalii liberi.
  4. Scade tensiunea arterială. Un studiu a arătat că consumul regulat de matcha poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale la persoanele cu hipertensiune.
  5. Ajută la pierderea în greutate. Matcha poate ajuta la pierderea în greutate prin accelerarea metabolismului și prin creșterea nivelurilor de energie, ceea ce poate face mai ușor să vă mențineți activi și să vă faceți exercitii fizice.

Cum se consumă ceaiul matcha?

Ceaiul matcha se consumă prin amestecarea unei cantități mici de pudră de ceai verde matcha cu apă fierbinte. Iată câțiva pași simpli pentru a prepara ceaiul matcha:

  1. Pune 2-3 grame de pudră de ceai matcha într-un bol matcha sau într-o ceașcă.
  2. Adăugă apă încălzită la maxim 80 grade în bol sau pahar, aproximativ 60 ml.
  3. Amestecă pudra de ceai matcha cu apa folosind o bilă de bambus matcha sau o furculiță până când se dizolvă complet și obți o textură netedă.
  4. Toarnă încă 140 ml de apă caldă.
  5. Bea ceaiul matcha imediat.

Totuși, pudra verde poate fi folosită și în alte băuturi și rețete. Uite câteva exemple:

  • Matcha Latte.
  • Limonadă cu matcha și apă tonică.
  • Prăjituri vegane, precum rețeta de mai sus de matcha cheesecake.
  • Smoothie-uri.

Te-ar putea interesa și această rețetă de tiramisu cu mascarpone.

Și nu uita!

Dacă ai preparat această rețetă și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!



1 thought on “Matcha Cheesecake – prăjitură fără coacere”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating