Ouă Royale Rețetă
Cauți ouă royale rețetă? Sau ouă benedict cu sos olandez și somon afumat? Eggs royale? Ai ajuns în locul potrivit.
Ouăle Royale sunt o delicioasă și populară gustare sau mic dejun care constă în ouă poșate, felii de pâine prajită și bacon, acoperite cu o sos olandez. Sosul olandez este o sos cremos și aromat care oferă ouălelor o savoare aparte.
Ouăle Royale sunt adesea servite la micul dejun sau brunch, dar pot fi găsite în meniul de prânz sau cină în unele restaurante. Sunt o alegere populară deoarece sunt delicioase și satisfăcătoare, iar sosul olandez le dă o notă specială de savoare. Dacă îți plac ouăle fierte și sosul olandez, atunci ouăle benedict sunt sigur o opțiune delicioasă.
Ouă Royale rețetă cu somon afumat
Ouă Royale cu sos olandez și somon afumat
Ingredients
Pentru sosul olandez
- 3 gălbenușuri
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 150 grame unt 82% grăsime
- sare și piper după gust
Pentru ouăle poșate
- 2 ouă
- 2 linguri oțet de mere
- 1 litru apă
Extra
- somon afumat
- chifle sau felii de pâine toast
Instructions
Pentru sosul olandez
- Într-o oală mică topește untul la foc foarte mic. După ce s-a topit complet, dă oala la o parte și lasă 3 minute să se răcească.
- Ne vom folosi de bain marie pentru a face sosul olandez, deci pune o oală cu apă pe foc. Ai grijă ca fundul castronului pus în oală să nu atingă apa.
- Între timp amestecă gălbenușurile cu o linguriță de apă într-un castron care va sta deasupra oalei pentru bain marie.
- Cănd apa este fierbinte, dar nu dă în clocot, pune castronul cu gălbenușurile și amestecă-le cu un tel.
- În timp ce amesteci gălbenușurile, toarnă ușor cu fir subțire untul și omogenizează constant.
- După ce ai terminat de pus untul, amestecă pentru încă 30 secunde și pune și zeama de lămăie, sarea și piperul.
- Pune castronul pe un prosop și lasă la răcit. Textura sosului trebuie să fie asemănătoare maionezei, iar pe măsură ce se răcește se va mai îngroșa.
Pentru ouăle poșate
- Într-o oală pune apa și cele două linguri de oțet la foc mediu.
- În momentul în care apa a început să fiarbă, cu o lingură, amestecă energic până ce în centrul oalei se formează un vârtej.
- Toarnă oul spart direct în mijlocul vârtejului și amestecă ca să îl menții. Lasă 2 minute și scoate ouăle într-un castron cu apă și gheață.
Extra
- Pe o chiflă tăiată în două sau o felie de pâine toast așază somonul afumat peste care pune oul poșat și în final sosul olandez după preferințe.
- Servește totul cald!
Notes
Sosul olandez este acela care va da tot gustul. Deși se numește olandez, sosul acesta este, de fapt, un preparat franțuzesc folosit des la micul dejun. În acest sos se mai poate presăra după preferințe pătrunjel, chives, tarhon sau chiar ceapă verde.
Sosul olandez se consumă cel mai bine în forma caldă, dar poate fi păstrat la frigider 1-2 zile. Odată ce îl prepari și își iese perfect, garantez că oferă o oarecare dependență.
Dacă nu îți plac ouăle poșate, poți folosi și ouă fierte, însă farmecul ouălelor benedict este dat de combinația de gălbenuș moale cu sos olandez. Recomand să încerci, te vei îndrăgosti de ele!
Și nu uita!
Dacă ai preparat această rețetă și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!
Te-ar putea interesa și Avocado toast cu ou fiert și nuci coapte sau guacamole fără roșii pentru un mic dejun gustos și hrănitor!
1 thought on “Ouă Royale Rețetă”