Paste cu sos pesto la borcan
O porție de paste cu sos pesto la borcan poate fi un prânz sau o cină rapidă, eficientă și la îndemâna oricui. Rețetele simple își fac tot mai des loc în bucătărie, așa că uite o rețetă pe care să o salvezi și să o savurezi ori de câte ori ești pe grabă.
Pastele, un produs din categoria făinoaselor, pot fi un aliment atât de versatil și util în oricare bucătărie, încât credem că există o infinitate de rețete.
Rețetă paste cu sos pesto la borcan
Paste cu sos pesto la borcan
Ingredients
- 400 grame tagliatelle
- 200 grame pesto la borcan
- 50 grame parmezan
- 2 linguri ulei de măsline
Instructions
- Fierbe pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când devin al dente (cu o consistenta ferma, dar usor moale). Este important sa nu fierbi pastele prea mult pentru a nu deveni prea moi.
- Într-un bol încăpător, adaugă pastele fierte și pesto. Amestecă bine pentru a combina pastele cu sosul pana cand sunt complet acoperite.
- Presară parmezanul ras și adaugă și uleiul de măsline.
- Servește. Poftă să fie!
De ce să consumi ocazional paste?
- Poate fi o sursă excelentă de energie. Pastele conțin carbohidrați complecși dacă sunt produse corect, așa că alege paste obținute din făinuri integrale.
- Oferă sațietate. Pastele sunt o masă complexă, însă ai grijă la cantitate. Maxim 100 grame de paste la o masă este recomandat.
- Hrănitoare. Acestea sunt o sursă bună de proteină vegetală, mai ales dacă alegi paste făcute din linte, morcov, sfeclă sau chiar porumb.
Idei de desert după masă
Dacă ești în căutarea unui desert după o porție de paste cu sos pesto la borcan, uite câteva idei.
- Tartă dulce la Air Fryer
- Ciocolată de casă vegană rețetă
- Chec cu banane de post
- Brioșe cu afine
- Rețetă tiramisu cu mascarpone
- Clătite americane cu miere și banane
- Budincă de chia cu tărâțe de psyllium
- Smoothie cu spanac – suc verde pentru minte și corp
Și nu uita!
Dacă ai preparat această rețetă și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!