Paste din năut cu ciuperci, parmezan și sos de lămâie
Cauți o rețetă delicioasă de paste din năut cu ciuperci? Am pregătit o rețetă rapidă, gustoasă și foarte simplu de făcut. Le poți savura la prânz sau cină și sunt ideale pentru întreaga familie.
Pastele din năut sunt excelent de bune pentru o varietate de rețete. Acestea sunt în mod natural fără gluten și conțin un aport ridicat de fibre și proteine. Consumul lor poate aduce un aport foarte bun de proteine vegetale și fibre, așa că include-le ușor-ușor în rețetele tale.
Paste din năut cu ciuperci, parmezan și sos de lămâie
Ingrediente:
- 150g paste din năut
- 200g ciuperci (champignon sau pleurotus , feliate)
- 70g parmezan răzuit
- 1 lămâie (vom avea nevoie și de zeamă și de coajă)
- 2 ouă
- 2 căței de usturoi (opțional)
- 3 linguri ulei de măsline
- Sare și piper după gust
- Pătrunjel proaspăt
Instrucțiuni:
- Mai întâi fierbem pastele din năut conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scurg bine și se păstrează aproximativ o cană din apa în care au fiert.
- Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu.
- Adaugă usturoiul tocat (dacă folosești) și sotează-l până devine auriu.
- Adaugă ciupercile feliate și sotează-le până își eliberează apa și devin aurii și fragede (aproximativ 5-7 minute). Condimentează cu sare și piper după gust.
- Într-un bol mic, bate ouăle cu zeama și coaja rasă de la lămâie.
- Adaugă parmezanul răzuit și amestecă bine până obții o compoziție omogenă.
- După ce ciupercile sunt gata, adaugă pastele fierte în tigaie și amestecă bine.
- Ia tigaia de pe foc și toarnă amestecul de ou și parmezan peste paste, amestecând rapid pentru a crea un sos cremos (asigură-te că oul nu se coagulează, ci se transformă într-un sos fin).
- Dacă sosul este prea gros, adaugă treptat apa păstrată de la paste până obții consistența dorită.
- La final incorporează și pătrunjelul tocat (acest pas poate fi opțional în funcție de gusturi).
Te-ar putea interesa și această super rețetă de Paste Quattro Formaggi – rețetă de paste cu sos alb
Și nu uita!
Dacă ai preparat această rețetă și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!