Pesto din cotoare de broccoli – Rețetă zero waste

Pesto din cotoare de broccoli – Rețetă zero waste

Îți plac rețetele care nu produc multă risipă? Ești pe pagina potrivită. Rețetele zero waste sunt modul meu preferat de a găti creativ. Mă întreb adesea cum pot găti simplu, fără prea multă risipă. Am descoperit această rețetă de pesto din cotoare de broccoli întâmplător.

Găteam o supă cremă de broccoli și mi-am dat seama că mai mult de jumătate dintr-un broccoli reprezintă cotoare. În loc să le arunc am căutat un mod de a le folosi și am descoperit această rețetă.

Pesto din cotoare de broccoli

Pesto din cotoare de broccoli

Un mod simplu și creativ de a folosi resturile rămase de la broccoli.
Prep Time10 minutes
Cook Time0 minutes
0 minutes
Total Time10 minutes
Course: Sauce
Cuisine: American
Keyword: Pesto, Sosuri, Zero waste
Servings: 1 porție
Calories: 139kcal
Author: Bucătărela

Equipment

  • 1 Blender

Ingredients

  • 300 grame cotoare de broccoli
  • 30 grame busuioc proaspăt
  • 30 grame baby spanac
  • 30 ml apă
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță muguri de pin
  • ½ linguriță sare
  • 1 linguriță zeamă de lămâie

Instructions

  • Pune toate ingredientele într-un blender și mixează până devine pastă. Dacă este necesar mai adaugă 20-30 ml de apă, dar textura trebuie să fie una groasă.

Cum se servește pesto din cotoare de broccoli?

  • Pe pâine toast cu felii de roșii proaspete și mozzarella.
  • Ca dressing în salate.
  • La micul dejun cu avocado și ouă fierte.
  • Cu paste. Uite aici o rețetă de paste cu sos verde pe care o poți adapta cu pesto din broccoli.

Ce sunt rețetele zero waste?

Rețetele zero waste sunt rețete culinare care au ca scop minimizarea cantității de deșeuri produse în timp procesului de gătire. Acest lucru se realizează prin achiziționarea ingredientelor în cantități adecvate, utilizarea ingredientelor în întregime și minimizarea utilizării ambalajelor. De asemenea, pot fi și rețete special create pentru a fi făcute din resturile de alimente, cum ar fi turtă din făină rămasă, sau retete care se bazeaza pe alimente locale si sezoniere.

Este important de menționat că, în ciuda numelui, nu există niciun standard universal pentru ce înseamnă „zero waste” în contextul rețetelor culinare. Prin urmare, interpretarea poate varia de la persoană la persoană și de la rețetă la rețetă.

Te încurajez să adaptezi ideea de rețete zero waste în bucătărie pentru a reduce rispia alimentară. Acest beneficiu te va ajuta să gătești sănătos și conștient, să economisești resurse și bani și să experimentezi noi și noi gusturi.

Abonează-te la newsletter pentru a rămâne conectat la idei creative, rețete simple și inspirație!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating