Piept de pui la cuptor cu legume

Piept de pui la cuptor cu legume

Piept de pui la cuptor cu legume. Piept de pui cu legume la cuptor. Rețete cu piept de pui. Rețete la cuptor.

Cauți o rețetă rapidă, gustoasă și hrănitoare pentru întreaga familie? Am pregătit un piept de pui suculent la cuptor cu legume pentru un prânz sau o cină în familie, atât de simplu de făcut încât nimeni nu poate da greș. Urmează acești pași simpli și spune-ne cât de delicios a fost!

Piept de pui la cuptor cu legume

Piept de pui la cuptor cu legume pentru un prânz sau o cină gustoasă în familie. Această rețetă rapidă o poate face oricine, la fel de bine. Nu poți da greș, pieptul de pui va ieși suculent și gustos, urmează doar instrucțiunile pas cu pas.
Prep Time20 minutes
Cook Time45 minutes
0 minutes
Total Time1 hour 5 minutes
Course: Main Course
Cuisine: Italian, Mediterranean
Diet: Gluten Free
Keyword: Cină, Legume coapte, Rețete cu carne
Servings: 4 porții
Calories: 412kcal
Author: Bucătărela

Equipment

  • 1 Tavă

Ingredients

  • 1 kg piept de pui fără piele
  • 1 cană stock de pui
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 legătură de sparanghel
  • 1 linguriță cimbrișor
  • 1 linguriță rozmarin
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • sare și piper după gust

Instructions

  • Curăță pieptul de pui, asezonează-l cu sare și piper și așează-l într-o tavă încăpătoare.
  • Curăță toate legumele bine și taie-le bucăți medii și pune-le printre bucățile de piept de pui.
  • Presară peste toate ulei de măsline, sare, piper, cimbrișor și rozmarin, apoi pune și stockul de legume ușor.
  • Bagă la cuptorul preîncălzit la 180° pentru 45 minute, dacă vrei ca acestea să fie fragede sau o oră dacă le vrei mai bine făcute.
  • Poftă să fie!

Cu ce pot servi acest piept de pui la cuptor cu legume?

Dacă îți place să dai meselor mai multă savoare și culoare, poți adăuga oricând și o garnitură din legume crude, un deliciu nutritiv. Uite câteva idei pentru inspirație!

Te-ar putea interesa și Ciocănele? de pui la cuptor cu legume sau Piure de țelină!

De ce să consumi legume crude?

  • Sunt bogate în fibre și ajută la o mai bună digestie și absorbție a nutrienților din hrană.
  • Aduc aportul necesar de vitamine, minerale și nutrienți de care corpul are nevoie.
  • Sunt hidratante, un aspect esențial în anotimpurile calde când avem nevoie de o hidratare optimă.
  • Pot fi consumate la orice oră din pentru că sunt digerate ușor.
  • Se prepară rapid, fără procese lungi.
  • Se creează un echilibru termic dacă le consumi cu preparate prea calde.

Și nu uita!

Dacă ai preparat aceastp rețetă și te-ai bucurat de ele, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating