Piept de pui la cuptor cu legume
Piept de pui la cuptor cu legume. Piept de pui cu legume la cuptor. Rețete cu piept de pui. Rețete la cuptor.
Cauți o rețetă rapidă, gustoasă și hrănitoare pentru întreaga familie? Am pregătit un piept de pui suculent la cuptor cu legume pentru un prânz sau o cină în familie, atât de simplu de făcut încât nimeni nu poate da greș. Urmează acești pași simpli și spune-ne cât de delicios a fost!
Piept de pui la cuptor cu legume
Equipment
- 1 Tavă
Ingredients
- 1 kg piept de pui fără piele
- 1 cană stock de pui
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras galben
- 1 legătură de sparanghel
- 1 linguriță cimbrișor
- 1 linguriță rozmarin
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- sare și piper după gust
Instructions
- Curăță pieptul de pui, asezonează-l cu sare și piper și așează-l într-o tavă încăpătoare.
- Curăță toate legumele bine și taie-le bucăți medii și pune-le printre bucățile de piept de pui.
- Presară peste toate ulei de măsline, sare, piper, cimbrișor și rozmarin, apoi pune și stockul de legume ușor.
- Bagă la cuptorul preîncălzit la 180° pentru 45 minute, dacă vrei ca acestea să fie fragede sau o oră dacă le vrei mai bine făcute.
- Poftă să fie!
Cu ce pot servi acest piept de pui la cuptor cu legume?
Dacă îți place să dai meselor mai multă savoare și culoare, poți adăuga oricând și o garnitură din legume crude, un deliciu nutritiv. Uite câteva idei pentru inspirație!
- Salată de varză. În sezonul ei, salata aceasta este o garnitură perfectă pentru preparatele din carne.
- Salată de crudități. Acest mix plin de fibre aduce un plus de savoare oricărui preparat cald.
- Pită grecească – Gata în 15 minute. Dacă îți place să adaugi și un pic de pâine la fiecare masă, atunci această pită rapidă poate fi ideală pentru a servi pui cu legume la cuptor.
- Ceapă roșie murată rapid. O altă garnitură perfectă la preparate din carne este și această ceapă murată, care dă un plus de savoare unic la preparatele din pui.
- Salată de castraveți cu ceapă și ulei de susan. O garnitură rapidă, simplă, fără prea multe calorii și nutritivă.
Te-ar putea interesa și Ciocănele? de pui la cuptor cu legume sau Piure de țelină!
De ce să consumi legume crude?
- Sunt bogate în fibre și ajută la o mai bună digestie și absorbție a nutrienților din hrană.
- Aduc aportul necesar de vitamine, minerale și nutrienți de care corpul are nevoie.
- Sunt hidratante, un aspect esențial în anotimpurile calde când avem nevoie de o hidratare optimă.
- Pot fi consumate la orice oră din pentru că sunt digerate ușor.
- Se prepară rapid, fără procese lungi.
- Se creează un echilibru termic dacă le consumi cu preparate prea calde.
Și nu uita!
Dacă ai preparat aceastp rețetă și te-ai bucurat de ele, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!