Piure de morcovi rețetă simplă

Piure de morcovi rețetă simplă

Cauți o rețetă de piure de morcovi delicios și ușor de preparat? Uite o rețetă tocmai bună de preparat oricând cu doar câteva ingrediente.

Morcovii sunt legume pe care le găsești în orice bucătărie, sunt bogați în vitamine și ușor de integrat în rețete.

Piure de morcovi rețetă simplă

Piure de morcovi rețetă
Print Recipe
5 from 1 vote

Piure de morcovi rețetă

Morcovii sunt așa de ușor de integrat în rețete, mai ales pentru copii. Morcovii sunt plini de vitamine, cu gust dulce care fac orice preparat mai aromat.
Prep Time10 minutes
Cook Time30 minutes
0 minutes
Total Time40 minutes
Course: Side Dish
Cuisine: Mediterranean
Diet: Vegetarian
Keyword: Garnitură, Legume, Vegetarian
Servings: 4 porții
Calories: 112kcal
Author: Bucătărela

Equipment

  • Oală încăpătoare
  • Blender
  • Tigaie

Ingredients

  • 800 grame morcovi
  • 2 cepe albe
  • 100 grame unt 82% grăsime
  • 1 legătură pătrunjel
  • un praf de sare

Instructions

  • Curăță și taie morcovii bucăți, apoi pune-i la fiert circa 20-30 minute.
  • Într-o oală încăpătoare sotează cepele tocate mărunt în unt până capătă o culoare translucidă.
  • Adaugă morcovii fierți, ceapa sotată și sarea într-un blender și mixează până obții un piure mai gros.
  • La final presară pătrunjelul tocat și amestecă.
  • Servește cu poftă!

Notes

Piureul de morcovi este foarte ușor de făcut. La nevoie adaugă câteva linguri din zeama rămasă de la fierberea morcovilor dacă vrei să obții un piure mai moale. 

De ce să consumi piure de morcovi?

Morcovii sunt bogați în potasium, vitamina B6, vitamina C și calciu. Aceștia mai sunt apreciați pentru cantitatea de beta caroten pe care o conțin. Se află pe locul 2 în topul legumelor cu un conținut bogat de beta caroten. Pe locul 1 se află cartofii dulci cu care am pregătit aici o delicioasă supă cremă de cartofi dulci.

Deși consumăm cel mai adesea morcovii galbeni aceștia se găsesc în mai multe varietăți. De fapt, aceștia au fost cultivați inițial în varianta albă, ulterior prin diverse încrucișări ale speciilor s-a descoperit și morcovul galben.

Morcovul se mai găsește în varianta roșie, mov și albă. Toate acestea pot fi folosite în rețete precum acest piure delicios, supe, salate și diverse preparate.

Nu ezita să consumi morcovii chiar și cruzi, aceștia sunt o sursă foarte bună de vitamine necesare dacă sunt consumați cruzi.

Cum să depozitezi morcovii?

Morcovii ar trebui ținuți într-un recipient departe de umiditate. Se păstrează într-un loc uscat, de preferat într-un săculeț textil.

Nici ceapa nu ar trebui să o eviți în rețete. Uite aici un articol mai detaliat despre 5 soiuri de ceapă și cum le folosim în rețete.

Și nu uita!

Dacă ai preparat această rețetă și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!



4 thoughts on “Piure de morcovi rețetă simplă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating