Rețetă falafel la cuptor

Rețetă falafel la cuptor

Rețetă falafel la cuptor. Falafel rețetă vegană. Falafel rețetă simplă cu năut.

Îți este poftă de un brunch delicios și hrănitor? Am pregătit aici o rețetă falafel la cuptor, tocmai pentru a găti cât mai curat, fără ulei sau grăsimi nesănătoase.

Falafelul este unul dintre cele mai apreciate preparate, care face înconjurul lumii printre vegani, vegetarieni și țările arabe.

Nu e de mirare, conținutul de năut îl face un preparat bogat în proteine, fibre și alți nutrienți de care avem nevoie. Se integrează perfect în multe rețete, precum combinațiile cu hummus și salate.

Rețetă falafel la cuptor

Falafel la cuptor

O rețetă de falafel la cuptor este ideală pentru vegani și vegetarieni, și nu numai. Falafelul are un conținut bogat de proteine și nutrienți și poate fi un preparat ușor de vară, folosit cu precădere în salate.
Prep Time20 minutes
Cook Time25 minutes
0 minutes
Total Time45 minutes
Course: Main Course
Cuisine: Lebanese
Diet: Vegan, Vegetarian
Keyword: La cuptor, Rețete simple
Servings: 4 porții
Calories: 206kcal

Ingredients

  • 1 cană boabe de năut fierte sau din conservă
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță cumin
  • ½ linguriță coriandru uscat
  • ½ linguriță piper negru
  • ½ linguriță sare
  • ½ linguriță garam masala
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 legătură pătrunjel

Instructions

  • Într-un blender pune năutul, uleiul de măsline și pătrunjelul. Mixează până obții o pastă groasă.
  • Pune pasta obținută într-un bol, adaugă și restul de ingrediente și amestecă bine.
  • Încinge cuptorul la 190 grade, iar într-o tavă tapetează cu folie de copt.
  • Cu o lingură formează bile din pasta obținută și pune-le pe tava tapetată.
  • Bagă la cuptor pentru 25 minute.
  • Scoate și servește.

Notes

Servește bilele de falafel cu salată și melasă de rodie. 

Cum se servește falafelul?

Falafelul se poate servi în foarte multe moduri. Uite câteva recomandări.

  • Cu pită grecească, hummus și roșii. Găsești aici o rețetă de pită grecească gata în 15 minute care merge de minune cu falalel.
  • În salate. O combinație de rucola, falafel, melasă de rodie și nuci ar putea fi un brunch delicios, hrănitor și ușor.
  • Cu lipie, hummus și tahini. O combinație pe care o vei întălni des ăn restaurantele libaneze sau turcești. E un deliciu!
  • Pe un platou rece cu brânză, roșii, castraveți, măsline și sosuri.
  • Cu salată tabouleh.

De ce să consumi falafel?

  • Năutul este o sursă foarte bună de proteină și fibre. 100 grame de năut conține 18,5 grame de fibre și 6 grame de proteină.
  • Mixul de carbohidrat complex cu condimente și verdețuri ajută la o digestie mai bună și asigură și sațietate pentru o perioadă mai lungă.
  • Se pot consuma reci, ceea ce este perfect pentru a păstra mereu câteva la frigider.
  • Le poți integra în multe alte rețete dacă îți place să gândești mesele din familie în avans.

Și nu uita!

Dacă ai preparat această rețetă falafel la cuptor și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!

Te-ar putea interesa și acestă rețetă de salată cu quinoa și legume pe care o poți îmbunătăți cu falafel. Ambele sunt delicioase, consistente și se potrivesc de minune!



2 thoughts on “Rețetă falafel la cuptor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating