Rețetă sos pesto clasică

Rețetă sos pesto clasică

Cauți rețetă sos pesto clasică? Sau sos pesto pentru paste? Uite o rețetă clasică de sos pesto pe care o poți prepara simplu și rapid. Sosul pesto poate fi păstrat o săptămână la frigider.

Sosul pesto este foarte apreciat în bucătărie, cu acesta poți prepara rapid multe rețete gustoase.

Rețetă sos pesto clasică – perfectă pentru paste

Rețetă sos pesto clasică
Print Recipe
5 from 1 vote

Rețetă sos pesto clasică

Sosul pesto este un deliciu în bucătărie. Poate fi folosit în prepararea pastelor, sandwich-urilor, salatelor și multe alte rețete. Un borcan de pesto poate fi păstrat la frigider până la 2 săptămâni.
Prep Time20 minutes
Cook Time0 minutes
0 minutes
Total Time20 minutes
Course: Sauce
Cuisine: American
Keyword: Pesto, Sosuri
Servings: 2 porții
Calories: 288.5kcal
Author: Bucătărela

Equipment

  • Blender

Ingredients

  • 50 grame busuioc proaspăt
  • 30 grame parmezan ras
  • 15 grame muguri de pin
  • 2 căței de usturoi
  • 8 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri suc de lămâie
  • linguriță de sare

Instructions

  • Adaugă toate ingredientele într-un blender și mixează până devine un sos moale. Din când în când adună ce se strange pe pereții blenderului pentru a nu avea bucăți mari de busuioc sau parmezan în sos.

Notes

Păstrează la frigider până la o săptămână. Servește cu paste sau alte preparate după preferințe. 

Ce este sosul pesto?

Sosul pesto este un sos tradițional în Italia provenind dintr-un oraș mic numit Genoa, capitala regiunii Liguria. Clasica rețetă este un mix de busuioc, usturoi, muguri de pin, ulei de măsline extravirgin și brânză maturată precum parmezanul sau pecorino.

La ce se folosește sosul pesto?

Pentru a servi aceast sos gustos ai nevoie doar de creativitate. Uite o listă cu cele mai consumate preparate care au în compoziție și sosul pesto.

  • Evident, paste. Fie pur și simplu sau în combinație cu sos roșu.
  • Lasagna. Adaugă o lingură de pesto deasupra unei porții de lasagna și servește.
  • Supa minestrone. Adaugă o lingură de sos în momentul servirii, îi va da un gust special supei.
  • Bruchetta cu roșii, usturoi copt si sos pesto.
  • Felii de pâine toast cu mozzarella, roșii colorate și sos pesto.
  • Cu buratta și ardei copt.
  • În salate de toate felurile.
  • Cu vinete coapte și risotto.
  • Gătit cu piept de pui și ierburi aromate.
  • Cu ton și rucola.
  • Cu brânză de capră, ardei copți și semințe de susan.

Te-ar putea interesa și paste cu sos verde sau 3 supe creme rapide și sănătoase!

Și nu uita!

Dacă ai preparat această rețetă sos pesto și te-ai bucurat de ele, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!



4 thoughts on “Rețetă sos pesto clasică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating