Rețetă vin fiert
Cauți rețetă vin fiert? Nu știi ce condimente pentru vin fiert să folosești? Această rețetă este îndrăgită de mulți amatori de cocktailuri calde, pentru echilibrul perfect între condimente, vin și zahăr.
Vinul fiert este o băutură consumată în sezonul rece pentru mixul de arome, dar este și o tradiție veche în unele culturi. Se potrivește cu decorul bohemian, o pătură pufoasă, o carte preferată și un șemineu cald în zilele cele mai friguroase.
Bucătărela pregătește această rețetă de vin fiert de mulți ani și este îndrăgită de către cei mai pretențioși. Dă-i o șansă și spune-ne cum a fost!
Vin fiert – Rețetă de iarnă
Equipment
- 1 oală de dimensiuni mici
- 1 termometru de bucătărie
- 1 strecurătoare mică
Ingredients
- 500 ml vin roșu sec
- 1 portocală
- 3 steluțe de anason
- 1 baton scorțișoară
- 25 grame zahăr brun
Instructions
- Într-o oală de dimensiuni mici adaugă vinul, portocala tăiată felii, anasonul și scorțișoara. Pune pe foc mic spre mediu.
- Adu băutura la 85°C și oprește focul. Dacă nu ai un termometru de bucătărie este suficient să aduci în punctul de fierbere, fără să dea în clocot.
- După ce ai îndepărtat oala de pe foc adaugă zahărul și omogenizează până se dizolvă.
- Lasă circa 5 minute să se aromatizez și strecoară cu o sită băutura într-o cească.
- Servește cu bucăți de mere sau ca atare.
Notes
Dacă nu știi exact cât timp fierbe vinul, îți recomand să citești acest articol. Am detaliat acolo cât timp fierbe vinul și de ce. Acest aspect este foarte important în obținerea unei băuturi echilibrate.
Iar dacă ești în căutarea unui alt cocktail cald, diferit, de sezon și aromat, îți recomand și rețeta Bucătărelei de rom fiert cu suc de mere și ghimbir.
Și nu uita!
Dacă ai preparat această rețetă de vin fiert și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!
4 thoughts on “Rețetă vin fiert”
Lasă un răspuns
Mereu am fost prea generoasă cu condimentele pentru vin fiert si mereu îmi iesea prea condimentat. Asa ca sunt de acord ca echilibrul e cheia cand faci vin fiert. Delicios!
Love it!
Trebuie încercat!!