Salată grecească – Rețetă simplă de vară
Vara este sezonul perfect să savurăm o salată grecească pregătită cu legume de sezon, proaspete. Această rețetă simplă de vară o recomand oricui vrea să încerce dieta mediteraneană, o dietă recunoscută pentru multiplele benefici.
Salata grecească este și o garnitură perfectă pentru un pui, curcan sau somon. Însă poate fi servită și ca atare cu o felie de pâine crocantă cu maia.
Salată grecească
Ingrediente
- 150 grame roșii cherry, tăiate pe jumate
- 1 castravete, tăiat cuburi
- 2-3 frunze de salată
- 1 ardei galben
- 50 grame măsline
- 100 grame brânză feta cu mirodenii
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură zeamă de lămâie
- sare și piper după gust.
Mod de preparare
- Taie toate legumele cuburi, așează-le într-un bol și asezonează cu ulei de măsline, lămâie, sare și piper.
- Servește cu frunze de busuioc proaspete.
Tips & Tricks
- Adaugă și ceapă roșie pentru extra savoare. Nu toată lumea agreează ceapa, așa că o recomand opțional.
- Dacă ești fan mirodenii și condimente, poți adăuga și oregano sau frunze de rozmarin. Acestea vor suplimenta savoarea legumelor.
- Înlocuiește salata cu frunze de mangold sau kale pentru extra sursă de fier, un nutrient important în tratarea anemiei.
- Adaugă și un strop de melasă de rodie dacă își plac notele dulci acrișoare.
Te-ar putea interesa și această rețetă de Salată cu quinoa și legume!
Și nu uita!
Dacă ai preparat această rețetă și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!