Salată grecească – Rețetă simplă de vară

Salată grecească – Rețetă simplă de vară

Vara este sezonul perfect să savurăm o salată grecească pregătită cu legume de sezon, proaspete. Această rețetă simplă de vară o recomand oricui vrea să încerce dieta mediteraneană, o dietă recunoscută pentru multiplele benefici.

Salata grecească este și o garnitură perfectă pentru un pui, curcan sau somon. Însă poate fi servită și ca atare cu o felie de pâine crocantă cu maia.

Salată grecească

Ingrediente

  • 150 grame roșii cherry, tăiate pe jumate
  • 1 castravete, tăiat cuburi
  • 2-3 frunze de salată
  • 1 ardei galben
  • 50 grame măsline
  • 100 grame brânză feta cu mirodenii
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare

  • Taie toate legumele cuburi, așează-le într-un bol și asezonează cu ulei de măsline, lămâie, sare și piper.
  • Servește cu frunze de busuioc proaspete.

Tips & Tricks

  • Adaugă și ceapă roșie pentru extra savoare. Nu toată lumea agreează ceapa, așa că o recomand opțional.
  • Dacă ești fan mirodenii și condimente, poți adăuga și oregano sau frunze de rozmarin. Acestea vor suplimenta savoarea legumelor.
  • Înlocuiește salata cu frunze de mangold sau kale pentru extra sursă de fier, un nutrient important în tratarea anemiei.
  • Adaugă și un strop de melasă de rodie dacă își plac notele dulci acrișoare.

Te-ar putea interesa și această rețetă de Salată cu quinoa și legume!

Și nu uita!

Dacă ai preparat această rețetă și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *