Sparanghel cu unt și lămâie la cuptor
Sparanghel cu unt și lămâie la cuptor este o rețetă pe care noi o îndrăgim și pe care o preparăm des. În special lângă un somon tras la tigaie, dar poate fi asociat și cu alte feluri de carne.
Sparanghelul era folosit în vremurile antice de către împărați pentru efectele afrodisiace. O dată cu trecerea timpului numeroase studii au arătat ca are și foarte multe beneficii.
Printre numeroasele benificii ale sparanghelului se numără Vitamina K, acid folic, beta-caroten, zinc, seleniu, vitamina E și C. Adesea este folosit și în controlul greutății, o porție de 100 grame de sparanghel având doar 30 calorii. O excelentă sursă de vitamine și pentru vegetarieni și vegani.
Sparanghel cu unt și lămâie la cuptor
Equipment
- 1 bol
- 1 tavă pentru copt
Ingredients
- 400 grame sparanghel
- 50 grame unt topit la bain-marie
- 2 căței de usturoi
- 1 buc lămâie
- sare și piper după gust
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 220°.
- Spală bine sparanghelul si taie capătele lemnoase. Acest pas este important pentru că partea lemnoasă nu se mestecă ușor și poate fi neplăcut în timpul mesei de îndepărtat.
- Într-un bol combină untul cu usturoiul ras pe o răzătoare mică și pune-l peste sparanghel astfel încât să îl acopere uniform.
- Așază sparanghelul într-o tavă cu folie de copt, asezonează cu sare și piper după gust, pune și lămâia tăiată felii subțiri peste și bagă la cuptor pentru 15 minute.
Notes
Se recomandă ca sparanghelul să fie folosit mai ales de către cei cu afecțiuni ale inimii sau la nivelul rinichilor. Vitamina K găsită în mod natural în sparanghel ajută la prevenirea cheagurilor de sânge, iar Vitamina B ajută la reglarea hemocisteinei, ambele ajutând astfel la sănătatea inimii. Deasemenea, sparanghelul este un diuretic natural ceea ce ajută în mod evident sănătatea rinichilor.
Gătește sparanghelul la cuptor, baie de aburi sau slowcooker pentru a beneficia de toate proprietățile pe care le are, dar asociază și cu un pește de apă dulce pentru un aport de fier ca masa să fie completă și complexă.
Și nu uita!
Dacă ai preparat această rețetă cu sparanghel cu unt și lămâie la cuptor și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!
Te-ar putea interesa și acestă supă cremă de cartofi dulci, o rețetă pe care o asociem des cu sparanghelul. Ambele sunt delicioase, consistente și se potrivesc de minune!
6 thoughts on “Sparanghel cu unt și lămâie la cuptor”
Lasă un răspuns
Crunchy 😌 Foarte bun
Uuu. Diseara asta fac!
Cat de simplu!