Sparanghel la tigaie cu unt rețetă
Ești în căutare de idei pentru o masă rapidă și gustoasă? Uite o rețetă de sparanghel la tigaie cu unt pe care să o așezi blând în farfurie lângă un somon la cuptor sau o friptură suculentă.
Sparanghelul este o legumă perfectă pentru a aduce un echilibru de savoare în orice preparat. Se gătește foarte ușor și simplu. Nu are nevoie de prea multe condimente și e gata în mai puțin de 15 minute.
Sparanghel la tigaie cu unt – savoare și culoare
Sparanghel la tigaie cu unt
Equipment
- 1 Tiagie aderentă
Ingredients
- 300 grame sparanghel
- 50 grame unt 82% grăsime
- ½ lămâie
- sare și piper după gust
Instructions
- Sparanghelul se curăță prin îndepărtarea codițelor mai fibroase decât restul tijei. Cotoarele se păstrează pentru alte rețete.300 grame sparanghel
- Într-o tigaie aderentă topește untul, apoi adaugă sparanghelul curătat și călește la foc mediu pentru 7-10 minute. Pe final adaugă sarea, piperul și stoarce și jumătatea de lămăie deasupra.50 grame unt 82% grăsime, ½ lămâie, sare și piper după gust
- Oprește focul și pune în farfurii. Poftă să fie!
Notes
Sparanghelul se află printre legumele prietenoase în calorii și cu beneficii din abundență. A fost folosit în vremurile antice ca afrodisiac, iar astăzi este un deliciu în farfuriile noastre.
100 grame de sparanghel are doar 30 calorii. Conține vitamina K, E, C, acid folic, beta-caroten, zinc și seleniu și nu are, în general, nicio restricție la consum.
Dacă totuși preferi rețetele la cuptor și vrei să eviți consumul de unt, uite aici o rețetă de sparanghel la cuptor pe care o gătesc des.
Și nu uita!
Dacă ai preparat această rețetă și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!
Abonează-te și la newsletter-ul Bucătărela pentru inspirații și idei! Știm cât de dificilă poate fi uneori alegerea unui meniu care să fie pe placul tuturor celor dragi!
1 thought on “Sparanghel la tigaie cu unt rețetă”