Supă cremă de cartofi albi
Supă cremă de cartofi albi, o rețetă simplă și rapidă. Este printre puținele preparate din cartofi pe care le poți face foarte ușor, fără prea multe ingrediente. Se poate servi oricând, fiind un preparat ușor de digerat!
De ce să consumi cartofi în alimentație?
- Cartofii nu conțin colesterol. Un aspect foarte important pentru cei care au nevoie sp își controleze nivelul de colesterol din organism.
- Cartofii albi conțin acid alfa lipoic. Aceasta este o coenzimă care ajută la îmbunătățirea sănătății creierului. Din acest motiv este recomandat în dieta celor cu probleme cognitive, precum depresia și anxietatea.
- Fibrele din cartofii albi ajută la funcționarea mai bună a digestiei.
- Este benefic pentru organism și în cazul problemelor cu somnul. Potasiul aflat în cartofi acționează ca un relaxant muscular.
Rețetă de supă cremă de cartofi albi
Supă cremă de cartofi
Equipment
- 1 Oală medie
- 1 Blender vertical
Ingredients
- 500 gr cartofi
- 900 ml apă sau stock de legume
- 1 ceapă albă
- 50 gr unt 82% grăsime
- 50 ml smântână lichidă din cocos
- sare și piper după gust
- ½ linguriță cimbru uscat
Instructions
- Curăță cartofii și taie-i cuburi mici.
- Într-o oală medie topește untul, apoi adaugă ceapa tocată mărunt până aceasta devine translucidă. Presară și un pic de sare și piper.
- Adaugă cartofii și amestecă 5 minute ca aceștia să se rumenească la suprafață.
- Adaugă apa sau stock-ul de legume. și fierbe 20-25 minute la foc mediu sau până cartofii sunt suficienți de moi.
- Se oprește focul și se folosește blenderul vertical pentru a pasa cartofii.
- La final se adaugă smântâna lichidă din cocos și se omogenizează.
- Se servește caldă, simplă, cu crutoane sau grisine, după preferințe.
Notes
Ador supele creme pentru ușurința cu care se prepară. Supele creme sunt ideale pentru oricine, chiar și cei mici le adoră.
Spre deosebire de alte supe creme, supa cremă de cartofi albi se poate prepara tot timpul anului. Carfoul alb este o legumă accesibilă pe toată perioada anului.
O altă rețetă de supă cremă pe care o ador este cea de cartofi dulci pe care o găsești chiar aici.
Ce putem face cu cojile de cartofi?
Cojile de cartofi nu se aruncă. Acestea sunt bogate în potasiu și sunt baza perfectă pentru un stock de legume. Curăță bine coaja înainte de a o curăța și păstrează-le într-o caserolă la congelator. Când se adună o cantitate suficientă le poți fierbe pentru 15 minute cu o ceapă și un morcov pentru a obține o bază de supă.
Baza de supă se păstrează într-o sticlă pentru maxim 7 zile la frigider. Poți adăuga această bază în rețetele de supe creme. Pe lângă aportul suplimentar de vitamine pe care cojile de cartofi le oferă preparatelor, acestea adaugă și o aromă mai savuroasă. Iar pentru adepții compostului, cojile fierte pot fi adăugate la compost.
Bonus, găsești aici o super rețetă de supă preparată din cartofi dulci.
Dacă ai preparat această rețetă de supă cremă de cartofi albi și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!
5 thoughts on “Supă cremă de cartofi albi”
Lasă un răspuns
Wow, și ce puține calorii!