Supă cremă de ciuperci champignon
Supă cremă de ciuperci champignon, rețetă de post sau rețetă vegană, tocmai bună de preparat la prânz sau cină. Ciupercile sunt alimente foarte hrănitoare, iar această rețetă rapidă și sănătoase este perfectă pentru zilele friguroase sau fără inspirație.
Supă cremă de ciuperci champignon – rețetă ușoară și sănătoasă
Supă cremă de ciuperci champignon
Equipment
- 1 Oală medie pentru fiert legume
- 1 Blender vertical
Ingredients
- 600 ml apă sau stock de legume
- 500 grame ciuperci champignon
- 50 grame țelină
- 1 ceapă de apă
- 4 cartofi albi
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 50 ml smântână lichidă din cocos
- sare și piper după gust
Instructions
- Începem prin a curăța foarte bine legumele. În această rețetă vom folosi și codițele de la ciuperci, nimic nu se aruncă.
- Tocăm ceapa mărunt și o punem la călit în uleiul de măsline până aceasta devine translucidă. Putem adăuga și puțină sare peste ceapă.
- Între timp tăiem ciupercile felii subțiri și le călim și pe acestea pentru 5 minute. Ciupercile își vor lăsa o zeamă.
- Adăgăm și cartofii tăiați cuburi împreună cu țelina și apa, apoi lăsăm să fiarbă pentru 20-25 minute pănă ce cartofii sunt complet fierți.
- Oprim focul și începem să pasăm legumele cu blenderul vertical.
- La final adăugăm smântâna lichidă, sarea și piperul după gust, omogenizăm și servim.
- Poftă să fie!
Notes
5 beneficii ale ciupercilor champignon
Ciupercile comestibile sunt, în general, alimente hrănitoare pentru organism. Sunt recomandate pentru aportul mare de potasiu. O singură ciupercă este echivalentul unui pahar de suc de portocale plus o banană. Uite ce alte beneficii mai are pentru organism.
- Conținut bogat de seleniu. Acest antioxidant important pentru o bună funcționare a organismului se găsește din abundență în ciupercile champignon și nu numai. 200 grame de ciuperci conțin 40 mg de seleniu. Doza zilnică recomandată de seleniu este de 50 grame, de aceea o porție de 150 grame acoperă 50% din necesarul zilnic.
- Ciupercile sunt foarte sărace în carbohidrați și grăsimi. O ciupercă are 90% din compoziție apă.
- O porție de 150 grame de ciuperci acoperă 35% din aportul de cupru și fosfor necesar.
- Ciupercile sunt printre cele mai vitaminizate legume din gama complexului de vitamina B. De aceea sunt recomandate vegetarienilor, veganilor și persoanelor care urmăresc o dietă pentru slăbire.
- Ciupercile champignon sunt recomandate în dieta persoanelor care suferă de anxietate, depresie li atacuri de panică.
De ce să consumăm des supă cremă de ciuperci?
Supa cremă este un mod foarte ușor de a consuma alimente bogate în fibre, vitamine și antioxidanți. Se pot obține supe creme din orice legumă, iar combinațiile de acestea sunt infinite. Crema de ciuperci este gustoasă, sățioasă, aduce un aport mare de minerale și vitamine importante în organism și se recomandă chiar și seara.
3 lucruri interesante despre ciuperci
- Există 15.000 de soiuri de ciuperci, dar doar 3000 sunt comestibile.
- 600 soiuri au proprietăți medicinale.
- Deși sunt încadrate ca legume pentru consumul lor apreciat în bucătărie, ciuperci fac parte, de fapt, din regnul fungi, regn din care fac parte și drojdia sau mucegaiul.
Grijă foarte mare dacă dorești să te aventurezi în culegerea ciupercilor în sălbăticie. Există foarte multe soiuri otrăvitoare care seamănă perfect cu ciupercile comestibile. Nu este recomandată culegerea și consumare ciupercilor din natură fără cunoștințe avansate în acest domeniu.
Dacă ești fan supe creme uite încă două rețete rapide, simple și ușor de preparat.
Și nu uita!
Dacă ai preparat această rețetă de supă cremă de ciuperci champignon și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!
2 thoughts on “Supă cremă de ciuperci champignon”
Lasă un răspuns
Supa crema de ciuperci e mereu pe lista mea de preparate. Incerc saptamanal sa fac o supa cu ciuperci.