Supă cremă de conopidă

Supă cremă de conopidă

Cauți o rețetă simplă de supă cremă de conopidă? Ești în locul potrivit. Supele creme sunt partea mea favorită într-un meniu pentru că, practic, poți găți sute de rețete fără să epuizezi ideile.

Această supă cremă de conopidă îmi place să o fac atunci când am un stock de legume sau pui rămas și nu vreau să îl risipesc. Ai nevoie de 3 ingrediente de bază ca să faci o super delicioasă supă cremă de conopidă.

Supă cremă de conopidă – cea mai simplă rețetă

Supă cremă de conopidă

Personal, prefer conopida să fie coaptă, nu fiartă, pentru o savoare mai aparte.
Prep Time5 minutes
Cook Time30 minutes
5 minutes
Total Time40 minutes
Course: Soup
Cuisine: Mediterranean
Diet: Vegan, Vegetarian
Keyword: Conopidă, Supă cremă
Servings: 4 porții
Calories: 64kcal
Author: Bucătărela
Cost: 15 lei

Equipment

  • 1 tavă pentru copt
  • 1 Oală
  • 1 Blender vertical

Ingredients

  • 1 conopidă medie circa 1kg
  • 2 cepe de apă
  • 4 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • cimbru proaspăt
  • 1 litru stock de legume
  • sare și piper după gust

Instructions

  • Curăță conopida și ceapa bine și așează-le într-o tavă tapetată cu folie de copt.
  • Adaugă usturoiul necurățat de coajă pe alocuri, presară cu cimbru, sare, piper și ulei de măsline.
  • Bagă la cuptor pentru 30 minute la 200°C.
  • Scoate conopida când e gata, pune toate ingredientele într-o oală unde ai preîncălzit stockul de legume.
  • Mixează cu blenderul vertical până când toate legumele sunt pasate.
  • Servește simplu sau cu crutoane! Poftă să fie!

Notes

Opțional, pentru rețetele non-vegan sau non-vegetarian poți înlocui stockul de legume cu stockul de pui. Savoarea va fi la fel de complexă! 

Deliciosă și hrănitoare, conopida este o legumă perfectă în alimentație. Contribuie la menținerea echilibrului hormonal, stimulează sănătatea ochilor și ajută la buna funcționare a inimii. Conopida se alătura familiei de legume din care face parte varza, varza kale și broccoli.

Conopida se află în top 20 cele mai importante legume în alimentație. Aceasta are foarte puține calorii, multe vitamine cheie precum vitamina C, K, B6, E, dar și minerale esențiale precum potasiu, fosfor, calciu, zinc, magneziu și seleniu.

Cu toate că în România nu se consumă des, conopida nu se găsește doar în varianta albă așa cum o cunoștem cu toții. Există mai multe tipuri, precum mov, verde și galben muștar.

Fiecare dintre acestea diferă ușor în gust și textură. Dacă le găsești în magazine nu ezita să le integrezi în alimentație. Beneficiile acestora depășesc multe legume.

Dacă ești un mare fan al supelor creme, așa cum sunt și eu, verifică secțiunea de supe creme din meniul principal. Iar dacă supa ta preferată nu apare, lasă un comentariu și o vom prepara numaidecât.

Te-ar putea interesa supa cremă de cartofi dulci!

Și nu uita!

Dacă ai preparat această rețetă și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!



2 thoughts on “Supă cremă de conopidă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating