Supă cremă de roșii cu parmezan

Supă cremă de roșii cu parmezan

Îți plac supele creme? Perfect. Uite o supă cremă de roșii cu parmezan tocmai bună de servit caldă cu pâine toast sau crutoane crocante.

Supele creme sunt printre cele mai simple și generoase rețete. Poți face supă cremă din orice legumă sau combinație de legume, trebuie doar să fii creativ. Am mai preparat cu alte ocazii supă cremă de ciuperci champignon, supă cremă de cartofi dulci, supă cremă de cartofi albi sau supă cremă de conopidă.

Toate delicioase și perfecte pentru a pregăti un meniul săptămânal prietenos cu bugetul și sănătos.

Supă cremă de roșii cu parmezan rețetă

Supa cremă de roșii cu parmezan

Supa cremă de roșii este una dintre rețetele mele preferate. Se poate servi cu parmezan, ulei de busuioc, pâine toast caldă sau chipsuri proaspete de legume.
Prep Time10 minutes
Cook Time30 minutes
0 minutes
Total Time40 minutes
Course: Soup
Cuisine: Mediterranean
Keyword: Roșii coapte, Supă cremă
Servings: 4 porții
Calories: 68kcal
Author: Bucătărela

Equipment

  • 1 tavă pentru copt
  • 1 Blender vertical

Ingredients

  • 500 grame roșii cherry
  • 500 ml stock de legume
  • 1 ceapă roșie
  • 4 căței de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • câteva fire de cimbru proaspăt
  • parmezan ras
  • sare și piper după gust

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  • Într-o tavă tapetată cu folie de copt așează roșiile cherry tăiate pe jumătate, ceapa curățată și tăiată în patru, usturoiul cu tot cu coajă, cimbrul, uleiul de măsline, sarea și piperul și bagă la cuptor pentru 30 minute la 180°C.
    500 grame roșii cherry, 1 ceapă roșie, 4 căței de usturoi, 4 linguri ulei de măsline, câteva fire de cimbru proaspăt, sare și piper după gust
  • După ce ai scos de la cuptor tava, pune într-o oală roșiile, ceapa și usturoiul fără coajă, stockul de legume și pasează cu blenderul vertical până obții o supă cremă.
    500 ml stock de legume
  • Pune în farfurii și presară parmezanul ras și, opțional, busuioc proaspăt.
    parmezan ras
  • Servește. Poftă să fie!

Notes

Supa cremă de roșii poate fi servită și rece, mai ales în zilele călduroase de vară. 

La noi meniul săptămânal include neapărat și diverse supe creme. Mixul de legume îți poate oferi aportul de vitamine de care ai nevoie. Roșiile asigură mare parte din aportul zilnic recomandat de Vitamina C, potasiun, zinc și seleniu.

La felul 2 se poate alege o porție de paste cu sos verde care completează perfect cu vitaminele și nutrienții din avocado, spanac și busuioc. Dacă ai ales o dietă vegană sau vegetariană, meniul acesta este perfect pentru un prânz complex. Folosește parmezan vegan sau nu folosi deloc și vei avea aceeași savoare.

Și nu uita!

Dacă ai preparat această rețetă de te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating