Supă cremă de sparanghel

Supă cremă de sparanghel

Supă cremă de sparanghel perfectă pentru un festin delicios de primăvară. Cauți cea mai practică rețetă de supă cremă de sparanghel? Hai să o descoperi!

Supele creme sunt printre cele mai nutritive preparate pe care le poți găti uşor, rapid şi fără prea multe ingrediente. Această după crema de sparanghel te va cuceri și pe tine, și pe întreaga familie.

Supă cremă de sparanghel

Supă cremă de sparanghel

Supă cremă de sparanghel cu parmezan și lămâie. O rețetă de primăvară încărcată cu nutrienți și delicioasă pentru întreaga familie.
Prep Time10 minutes
Cook Time30 minutes
0 minutes
Total Time40 minutes
Course: Soup
Cuisine: Mediterranean
Diet: Gluten Free, Vegetarian
Keyword: Legume, Rețete de primăvară, Sparanghel, Supă cremă
Servings: 4 porții

Ingredients

  • 400 grame sparanghel curățat de codițe
  • 50 grame unt 82% grăsime
  • 100 grame praz
  • 800 ml stock de legume
  • 50 grame parmezan ras
  • 1/2 linguriță tarhon uscat
  • 1/2 linguriță cimbrișor
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare și piper după gust

Instructions

  • Sparanghelul se curăță bine, se taie codița și se mărunțește bucăți de circa 3 cm.
  • Într-o oală încăpătoare se adaugă untul și prazul tocat mărunt și se călește circa 5 minute.
  • Se adaugă peste sparaghelul, stockul de legume, condimentele și se lasă la foc mic 30 minute cu capac.
  • După 30 minute se oprește focul, se mixează totul cu un blender vertical până devine cremă, apoi se adaugă parmezanul ras și cele 2 linguri de zeamă de lămâie.
  • Se omogenizează totul și se servește cald și proaspăt!
  • Poftă să fie!

Opțional se poate servi această supă cu fulgi de peperoncino şi crutoane aromatice făcute în casă (click pentru a vizualiza reteta).

5 motive să consumi sparanghel

  1. Ajută la sănătatea pielii: Sparanghelul conține nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina E și vitamina C. Aceștia contribuie la menținerea sănătății pielii, promovând producția de colagen și prevenind îmbătrânirea prematură a pielii.
  2. Controlul greutății: Sparanghelul este sărac în calorii și conține fibre care ajută la senzația de sațietate. Acest lucru ajuta la controlul greutății și la menținerea unei alimentații echilibrate.
  3. Antioxidant puternic: Conține compuși antioxidanți, precum flavonoidele, carotenoidele și vitamina E, care protejează celulele împotriva stresului oxidativ și a deteriorării cauzate de radicalii liberi.
  4. Bogat în nutrienți: Sparanghelul este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina A, C, E, K și complexul de vitamine B, precum și minerale esențiale cum ar fi fierul, calciul și magneziul.
  5. Sursă de antiinflamatoare naturale: Compusii din sparanghel au proprietăți antiinflamatoare, care pot ajuta la reducerea inflamației cronice din corp, asociată cu diverse afecțiuni de sănătate.

5 supe creme pe care să le încerci în acest sezon

  1. Supă cremă de roșii cu parmezan
  2. Supă cremă de conopidă
  3. Supă cremă de ciuperci champignon
  4. Supă cremă de cartofi dulci
  5. Supă de castraveți – Gata în 15 minute

Și nu uita!

Și nu uita!

Dacă ai preparat această rețetă și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!



1 thought on “Supă cremă de sparanghel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating