Supă de castraveți – Gata în 15 minute

Supă de castraveți – Gata în 15 minute

Zilele de vară necesită un plan alimentar diferit, bogat în fructe și legume care ne ajută să rămânem hidratați. O supă de castraveți este un aperitiv delicios, hrănitor și hidratant, dar poate fi servit ca o masă ușoară.

Am scris chiar aici care sunt beneficiile consumului de castraveți pentru a-ți face o idee de ce să introduci și această supă rece de castraveți în meniul familiei.

Supă de castraveți

Supă de castraveți

Castraveții sunt printre cele mai consumate legume în sezonul cald. Nu e de mirare, au numeroase beneficii și ajută și la o bună hidratare. De aceea, am pregătit o supă de castraveți, tocmai bună de servit în zilele caniculare.
Prep Time15 minutes
Cook Time0 minutes
0 minutes
Total Time15 minutes
Course: Appetizer, Soup
Cuisine: Italian, Mediterranean
Diet: Low Calorie, Vegetarian
Keyword: Alimentație sănătoasă, Castraveți, Supă cremă, Supă rece
Servings: 4 porții
Calories: 160kcal

Equipment

  • 1 Blender

Ingredients

  • 500 grame castraveți cornichon
  • 150 grame iaurt grecesc
  • 50 grame smântână grasă/
  • 1 legătură mărar
  • 4 frunze mentă proaspătă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • sare și piper după gust

Instructions

  • Spală bine castraveții și dă-i pe o răzătoare mare. Păstrează un castravete ras pentru garnish.
  • Pune castraveții într-un blender împreună cu iaurtul grecesc, smântâna, usturoiul, mărarul, menta, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sarea și piperul. Mixează câteva minute până obții o textură cremoasă.
  • Adaugă sare și piper dacă este necesar.
  • Pune supa de castravete obținută într-un recipient și bagă la frigider pentru o oră pentru a o servi rece.
  • Când servești, pune și restul de castravete ras pentru mai mult gust proaspăt.

Notes

Opțional, adaugă crutoane coapte cu mirodenii. 

Cu ce se poate servi această supă de castraveți?

  • Cu crutoane copate cu mirodenii.
  • Cu extra mărar pentru un aport mai mare de vitamina C și antioxidanți.
  • Cu ficat de vită.
  • Cu creveți în saramură.

De ce să consumi supă de castraveți?

Castraveții sunt o sursă excelentă de vitamine și nutrienți, iar pe timpul verii pot ajuta la o mai bună hidratare a organismului. Consumă castraveți în toate combinațiile pe parcursul verii pentru a te bucura de un tonus mai bun. Uite cele mai importante beneficii ale consumului de castraveți în rețete reci!

  • Consumul de castraveți ajută la menținerea echilibrului hidric și contribuie la prevenirea deshidratării.
  • Conțin vitamina C și antioxidanți, precum flavonoizii. Aceștia ajută șa neutralizarea radicalilor liberi din organism și pot reduce riscul de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.
  • Consumul regulat de castraveți menține pielea hidratată și poate stimula producția de colagen, ajutând la menținerea elasticității și fermității acesteia. De asemenea, castraveții pot reduce inflamațiile și pot calma iritațiile pielii.
  • Castraveții sunt bogati în fibre alimentare, ceea ce poate ajuta la menținerea unui sistem digestiv sănătos.

Vezi și această Supă rece de roșii – Gazpacho!

Și nu uita!

Dacă ai preparat această rețetă și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating