Supă rece de roșii Gazpacho – Gata în 15 minute

Supă rece de roșii Gazpacho – Gata în 15 minute

În zilele caniculare de vară, o masă bogată în fructe și legume ajută la o mai bună hidratare a organismului. Pentru a face față temperaturilor înalte, rețetele reci cum este această supă rece de roșii gazpacho este un adevărat deliciu.

Vezi și acest articol cu Fructe de vară pe care să le consumi zilnic pentru a rămâne hidratat și a-ți lua aportul de vitamine necesar în zilele caniculare.

Supă rece de roșii Gazpacho

Supă rece de roșii Gazpacho

Zilele călduroase de vară ne aduc pe masă tot felul de preparate reci. Această supă rece de roșii este un preparat rapid, delicios și perfect pentru zilele de vară. Salveaz-o și pregătește-o ori de câte ori ai nevoie de inspirație.
Prep Time15 minutes
Cook Time0 minutes
0 minutes
Total Time15 minutes
Course: Soup
Cuisine: Italian, Mediterranean, Mexican
Diet: Gluten Free, Low Lactose, Vegan
Keyword: Alimentație sănătoasă, Legume, Supă cremă
Servings: 4 porții
Calories: 36kcal

Equipment

  • 1 Blender

Ingredients

  • 500 grame roșii
  • 400 ml suc de roșii
  • 1 castravete
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță sare de mare
  • ½ linguriță piper
  • ½ linguriță oregano
  • 3 frunze de busuioc

Instructions

  • Spală bine toate legumele cu un jet de apă și curăță-le.
  • Într-un blender pune sucul de roșii, roșiile tăiate mărunt, ceapa, usturoiul, ardeiul gras și castravetele. Mixează până obții o cremă lichidă.
  • Adaugă restul de ingrediente și mai mixează 1-2 minute. Gustă și mai asezonează după preferințe.
  • Așază supa cremă într-un bol și adaugă după preferințe extra roșii și ardei și o lingură de ulei de măsline.
  • Servește rece! Savurează!

Notes

Opțional se poate servi cu crutoane coapte cu mirodenii. 

Cu ce se poate servi supa gazpacho?

  • Cu crutoane coapte cu mirodenii.
  • Cu o legătură de pătrunjel proaspăt pentru extra vitamine și nutrienți.
  • Cu ficat de vită.

De ce să consumi supă rece de roșii?

Supa rece de roșii este un preparat cunoscut sub numele de Gazpacho, o rețetă originară din Spania. Această delicioasă supă poate fi servită ca aperitiv sau chiar ca o masă ușoară în zilele călduroase de vară. O opțiune hrănitoare și gustoasă, acest preparat are și numeroase beneficii, nu e de mirare că se conumă în zilele caniculare. Uite câteva beneficii!

  • Ingredientul principal, roșiile, sunt bogate în licopen, un antioxidant puternic care ajută la protejarea celulelor împotriva deteriorării oxidative.
  • Castraveții aduc și ei un aport important de vitamina K, vitamina C și fibre.
  • Oferă o modalitate foarte bună de a te hidrata în zilele toride de vară. Conținutul ridicat de apă din roșii și castraveți ajută la menținerea nivelului optim de hidratare al organismului.
  • Conține fibre alimentare care ajută la o mai bună digestie.
  • Conține doar 36 calorii per porție, un mod sănătos de a menține greutatea optimă.
  • Dacă alegi să adaugi busuioc, acesta este și el o plantă aromatică esențială într-o alimentație sănătoasă. Adaugă cât mai mult pentru a te bucura de antioxidanții puternici pe care îi conține, cum ar fi flavonoizii și compușii fenolici.

Și nu uita!

Dacă ai preparat această rețetă și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!



1 thought on “Supă rece de roșii Gazpacho – Gata în 15 minute”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating