Tartă cu căpșuni și blat de biscuiți fără coacere

Tartă cu căpșuni și blat de biscuiți fără coacere

Tartele fără coacere sunt un mod foarte simplu și rapid de a prepara un desert delicios. Această tartă cu căpșuni și blat de biscuiți fără coacere o prepar de fiecare dată când timpul nu îmi permite să fac un desert complex. De fiecare dată este o reușită, dar nu este un desert cu care poți da vreodată greș.

Pentru cei care nu găsesc căpșuni proaspete se poate înlocui cu un gem de căpșuni făcut în casă. Căpșunile nu se găsesc pe tot parcursul anului, dar eu obișnuiesc să congelez cantitățile exacte pentru astfel de ocazii și să mă bucur de fructe proaspete în prăjiturile pe care le fac pe tot parcursul anului.

Tartă cu căpșuni și blat de biscuiți fără coacere
Print Recipe
5 from 1 vote

Tartă cu căpșuni și blat de biscuiți fără coacere

Tartele cu fructe care nu necesită coacere sunt o adevărată plăcere într-o zi de vară. Se consumă reci, sunt simple de preparat și sunt delicioase.
Prep Time20 minutes
Cook Time0 minutes
0 minutes
Total Time20 minutes
Course: Dessert
Cuisine: Mediterranean
Keyword: Căpșuni, Desert, Dulce, Fructe, Fructe de pădure
Servings: 8 porții
Calories: 266kcal
Author: Bucătărela

Ingredients

Pentru blat

  • 250 grame biscuți digestivi
  • 60 grame unt 82% grăsime

Pentru cremă

  • 250 grame mascarpone
  • 60 grame ciocolată albă

Fructe

  • 250 grame căpșuni
  • ½ zeamă de lime

Instructions

  • Pregătește o formă pentru prăjitură.
  • Zdrobește biscuții bine până sunt complet sfărâmați și amestecă bine cu untul topit la bain-marie. Pune amestecul în forma pentru prăjitură, iar cu o spatulă asază uniform biscuiții pentru a forma un blat compact. Pune la frigider cât timp prepari crema.
  • Topește într-un bol ciocolata la bain-marie, iar când aceasta este complet topită ia bolul și adaugă mascarponele. Cu un tel omogenizeaza bine până crema este incorporată și are textură de cremă. Toarnă totul peste blatul de biscuiți.
  • Amestecă căpșunile tăiate pe jumătate cu sucul obținut dintr-o jumătate de lime, apoi ornează tarta cu ele și bagă la frigider pentru câteva ore. Se servește rece!
  • Poftă să fie!

Notes

Căpșunile pot fi înlocuite cu alte fructe precum: afine, zmeură, kiwi sau mure. În orice variantă, tarta cu biscuiți fără coacere este o variantă rapidă și simplă de a prepara un desert delicios.

Tips & Tricks

  • Dacă folosești gem de căpșuni făcut în casă, adaugă două lingurițe de semințe de chia pentru a obține un strat mai gros și a nu însiropa prea mult crema și blatul de biscuiți.
  • Am folosit în rețetă lime în loc de lămâie pentru că lime-ul dă un gust mai aromat și echilibrează gustul de dulce din cremă.
  • Ține minim 3 ore la frigider pentru ca tarta să fie suficient de rece ca blatul de biscuiți să nu se sfărâme.

Și nu uita!

Dacă ai preparat această rețetă de tartă cu căpșuni și blat de biscuiți fără coacere și te-ai bucurat de ea, împărtășește cu noi ce ți-a plăcut și spune și prietenilor tăi asta! Rețetele delicioase sunt un bun prilej de a explora o lume culinară complexă, dar și un context social perfect de a ne apropia de cei dragi. Poftă să fie!

Prepară și o limonadă de vară cu mentă și ghimbir și savurează cu o felie de tartă.



1 thought on “Tartă cu căpșuni și blat de biscuiți fără coacere”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating